Πολλές υποψηφιότητες σε περιφέρεια και δήμο

Πολλές υποψηφιότητες σε περιφέρεια και δήμο

Πολλές υποψηφιότητες σε περιφέρεια και δήμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3146 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησαν ήδη οι διεργασίες που θα κορυφωθούν το φθινόπωρο

Νέα δεδομένα διαμορφώνει και σε τοπικό επίπεδο, ο νόμος του “Κλεισθένη” που ψηφίστηκε τις προηγούμενες μέρες από τη Βουλή. Το γεγονός ότι θεσπίζεται η απλή αναλογική σε συνδυασμό με το ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο (και όχι τον Οκτώβριο) πυροδοτεί πράγματι τα σενάρια και σε τοπικό επίπεδο.

Ήδη οι ενδιαφερόμενοι έχουν αρχίσει να κάνουν τους σχεδιασμούς τους και να χαράζουν τη στρατηγική για τις επόμενες κινήσεις τους.
Το τοπίο που φαίνεται να διαμορφώνεται προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αναμένεται ότι θα δοθούν σκληρές μάχες.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη κ. Γιώργος Χατζημάρκο, που θα στηριχθεί στα στελέχη, που τώρα τον πλαισιώνουν παρά το γεγονός ότι δεν θα είναι μαζί του μια σειρά από στελέχη, (Ζωγραφίδης, Κουνάκης, Κόκκινος, Ανανίας, Λειβαδάρου κ.α.) με τους οποίους οι σχέσεις έχουν διαρραγεί.

Είναι πιθανόν ο συνδυασμός του κ. Χατζημάρκου, να ενισχυθεί με νέα πρόσωπα και φημολογείται μάλιστα ότι προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει συζητήσεις.
Με τα δεδομένα που ισχύουν ως αντίθετος πόλος στην υποψηφιότητα Χατζημάρκου, φαίνεται να είναι η υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη.

Ανακοινώσεις επισήμως για τις προθέσεις του θα πρέπει να αναμένονται το φθινόπωρο. Ήδη όμως ο κ. Νικητιάδης έχει συνεχείς επαφές με στελέχη απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους για τη συγκρότηση συνδυασμού!
Λέγεται μάλιστα ότι οι συζητήσεις που έχουν γίνει είναι σε προχωρημένο στάδιο. Στόχος είναι η συγκρότηση υπερκομματικού συνδυασμού, γεγονός που εάν συμβεί, θα δώσει άλλες διαστάσεις στην εκλογική μάχη.

Στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, προς το παρόν ισχύει σιγή ασυρμάτου. Με βάση πάντως παλαιότερες λεπτομέρειες είναι πιθανή η υποψηφιότητα του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος μάλλον δεν βλέπει θετικά μια τέτοια εξέλιξη.

Στο τραπέζι βέβαια, εξακολουθεί να υπάρχει η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Λειψών κ. Μπενέτου Σπύρου, ενώ συζητείται και το ενδεχόμενο να ηγηθεί συνδυασμού και ο γενικός γραμματέας απόδημου ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος.

Στο πλαίσιο της γενικότερης σεναριολογίας υπάρχει συζήτηση για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, ενώ συζητείται επίσης να ηγηθεί συνδυασμού η κ. Λίτσα Φτακλάκη. Οι δύο αυτές υποψηφιότητες εκ των πραγμάτων θα συζητηθούν σε περίπτωση που αποτύχουν οι διεργασίες για την υποψηφιότητα του κ. Γ. Νικητιάδη.

Εσχάτως επίσης συζητείται εντόνως το όνομα του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Μαν. Γλυνού αν και ο ίδιος έχει κάνει σαφές σε “αγγελιοφόρους” της πρότασης, ότι δεν είναι κάτι τέτοιο στις προθέσεις του.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ
Στον δήμο Ρόδου δεδομένη είναι εκ νέου η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου με βασικό πυρήνα υποψηφίων τους νυν συνεργάτες του, παρά το γεγονός ότι έχει υποστεί απώλειες και υπάρχει δυσαρέσκεια στα στελέχη που του έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα είναι μαζί του (Γ. Περδίκης, Αθ. Κωνσταντίνου κ.α.).
Δεδομένη είναι και η υποψηφιότητα του κ. Στράτου Καρίκη που το έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση, ενώ ανοικτό μένει το θέμα για το τι θα πράξει ο κ. Γ. Υψηλάντης.

Στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι όπως ο Αντ. Γιαννικουρής, ο Κ. Ταρασλιάς, ο Μαν. Καμπουρόπουλος, οι οποίοι πάντως δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους.
Εντόνως φημολογείται επίσης ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από τον πρώην βουλευτή κ. Γιάννη Παππά, ο οποίος κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά ούτε κι αυτός μέχρι τώρα, έχει κάνει επισήμως σαφείς τις προθέσεις του.

Στην ίδια σεναριολογία, εντάσσεται και η περίπτωση της πρώην βουλευτού κ. Μίκας Ιατρίδη, την οποία φαίνεται ότι στηρίζει και ομάδα στελεχών της αυτοδιοίκησης.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει συζητηθεί και το όνομα του βουλευτή κ. Δημήτρη Γάκη αλλά είναι πιθανόν να υπάρξει συνεργασία με τον κ. Στρ. Καρίκη.

Ο ίδιος ο κ. Γάκης, δεν θα επιθυμούσε μια τέτοια υποψηφιότητα αλλά ως γνωστόν στην πολιτική όλα είναι σχετικά.
Πιθανή θεωρείται επίσης μια υποψηφιότητα του κ. Μιχ. Κόκκινου, που ήδη δέχεται “πιέσεις” προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατά καιρούς έχει συζητηθεί ακόμη το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης, γεγονός που εφόσον συνέβαινε, θα αναδιαμόρφωνε αλλιώς το πολιτικό σκηνικό και τους συσχετισμούς. Ο ίδιος πάντως παρά τη συνεχή σεναριολογία δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του.

OI ΕΚΛΟΓΕΣ
Κομβικό πάντως σημείο για τις υποψηφιότητες είναι το πότε θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές.
Εάν αυτές προηγηθούν των εκλογών της αυτοδιοίκησης, είναι φανερό ότι θα διαμορφωθούν νέα δεδομένα με βάση και τους πολιτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν.
Εκ των πραγμάτων πάντως οι διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και πρόκειται είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση να κορυφωθούν στη διάρκεια του φιθνοπώρου.

Διαβάστε ακόμη

Καθορίστηκε το πλαίσιο αποχής των δικηγόρων

Μέχρι τις 31 Μαΐου θα πρέπει να θεραπευτούν οι παραβάσεις των καταστημάτων

Σήμερα θα παραδοθούν αντιπλημμυρικά έργα 500.000 ευρώ

Δήμαρχος Ρόδου: Η παράταξη της μειοψηφίας αδυνατεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου