Δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Fraport και των πρακτόρων της Ρόδου

Κλιμάκιο θα στείλει στη Ρόδο η Fraport Greece, για να συνεργαστεί με τους τουριστικούς πράκτορες που εξυπηρετούν τους ξένους τουρ οπερέιτορς στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” ώστε να συζητήσει μαζί τους το θέμα της χωροθέτησής τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης τουριστικών γραφείων Ρόδου που ασχολήθηκε τη Δευτέρα με το θέμα που προέκυψε στο αεροδρόμιο, αποφάσισε αρχικά να επισκεφτεί την Τρίτη τον εισαγγελέα και να τον ενημερώσει, στην προσπάθειά του να μη δυσφημιστεί το νησί και να μην ταλαιπωρηθούν οι επισκέπτες μας.

Όμως, ακολούθησαν το ίδιο βράδυ τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου Κώστα Κατσίβα με τη διοίκηση της εταιρίας στην Αθήνα, κατά τις οποίες δόθηκαν διευκρινίσεις και συζητήθηκε το θέμα για μία ακόμα φορά, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η επίσκεψη στον εισαγγελέα.

Έτσι σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει στο αεροδρόμιο και δεν θα γίνει καμία κίνηση από πλευράς της Fraport Greece μέχρι να έρθουν εκπρόσωποί της στη Ρόδο, μέσα στο προσεχές διάστημα.

Πάντως οι τουριστικοί πράκτορες ξεκαθαρίζουν ότι δεν αρνούνται να προχωρήσουν στην υπογραφή μισθωτηρίων συμβολαίων για τον χώρο που θα καταλαμβάνουν στο αεροδρόμιο, φτάνει να τους υποδειχτεί ένα κατάλληλο σημείο, με τις ανάλογες υποδομές που θα τους επιτρέπει να δουλέψουν χωρίς προβλήματα και χωρίς ταλαιπωρία για τους ίδιους και τους πελάτες τους.

Το να μεταφερθούν όλοι έξω από το κτίριο, να βρίσκονται κάτω από ένα υπόστεγο τριάντα πράκτορες, να πρέπει να εξυπηρετήσει καθένας από αυτούς εκατοντάδες τουρίστες και να βρίσκονται την ίδια στιγμή στο σημείο χιλιάδες άτομα, χωρίς υποδομή, μέσα στη ζέστη και μέσα στο δρόμο δεν θεωρούν ότι είναι λύση, αλλά θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι μία δομή όπως είναι ένα αεροδρόμιο, έχει πολλές ιδιαιτερότητες και θα πρέπει ο όποιος σχεδιασμός για παρεμβάσεις και αλλαγές να γίνεται διά ζώσης και όχι εξ αποστάσεως, καθώς στη δεύτερη περίπτωση το μόνο που γίνεται είναι να προκαλείται αναστάτωση και όξυνση.

Μέχρι λοιπόν το θέμα να συζητηθεί με τους εμπλεκόμενους, τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν στο αεροδρόμιο.