Εγχειρίδιο για τα ζώα συντροφιάς από τον Δήμο

Εγχειρίδιο για τα ζώα συντροφιάς από τον Δήμο

Εγχειρίδιο για τα ζώα συντροφιάς από τον Δήμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1150 ΦΟΡΕΣ

Σε εξέλιξη και η προσπάθεια για τα ανεπιτήρητα ζώα

Στη συνεχιζόμενη προσπάθεια που γίνεται για την πάταξη του φαινομένου των ανεπιτήρητων ζώων που δημιουργούν πρόβλημα στις καλλιέργειες αλλά κυρίως κινδύνους για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, αναφέρθηκε χθες ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς τομέα κ. Γιώργος Πόκκιας ο οποίος ενημέρωσε επίσης και για τα όσα θα ισχύουν πλέον για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς.
Αναλυτικά:

Για τ’ ανεπιτήρητα
Καταρχήν, ο κ. Πόκκιας θύμισε ότι ο Δήμος και η Διεύθυνση Πρωτογενούς τομέα, με το συνεργείο που έχει, βρίσκεται καθημερινά σε όλο το νησί και περισυλλέγει ανεπιτήρητα ή φτιάχνει παγίδες κτλ. Δηλαδή, εκείνο που θέλησε να τονίσει είναι ότι υπάρχει μία μόνιμη δομή που αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα και ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δύο-τρία χρόνια που υπάρχει αυτό το μόνιμο, καθημερινό συνεργείο με αυτοκίνητο αδειοδοτημένο που “οργώνει” όλο το νησί.
Μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα, ότι τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στη Νότια Ρόδο όπου, σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία, πραγματοποίησαν παρέμβαση σε ένα σημείο που κάποιος κτηνοτρόφος έχει φτιάξει μία…αυτοσχέδια στάνη και έχει κλείσει δασικούς δρόμους. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, δημιουργείται κίνδυνος για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Παρεμβάσεις έχουν κάνει και στην Κοιλάδα των Πεταλούδων που είναι ένας χώρος πολύ σημαντικός, έχουν φτιάξει δύο παγίδες και θα φτιάξουν ακόμα δύο για να μη δημιουργεί πρόβλημα και στη βλάστηση και το περιβάλλον της περιοχής η δράση των ανεπιτήρητων κατσικιών.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος, για ακόμα μία φορά, απηύθυνε έκκληση προς τους κτηνοτρόφους ενώ έστειλε και το μήνυμα: «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε καθόλου αυτή την προσπάθεια διότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ασφάλεια του οδικού δικτύου, για την προστασία των περιουσιών, για την εικόνα του νησιού, ακόμη και για την εικόνα των οικισμών, ακόμη και για το περιβάλλον και την καθαριότητα και την ευταξία που πρέπει να υπάρχει στο νησί».

«Εγχειρίδιο» και για τα ζώα συντροφιάς
Σύμφωνα με τον κ. Πόκκια, ο Δήμος της Ρόδου είναι ο πρώτος σε όλη τη χώρα που ξεκίνησε με τους πρώην δημοτικούς αστυνόμους που διαθέτει, να διενεργεί ελέγχους σε κοινόχρηστους χώρους για τα ζώα συντροφιάς, τα δεσποζόμενα. Μάλιστα, μέχρι στιγμής έχουν κάνει κάποιες παρεμβάσεις σε κεντρικά σημεία όπως στην Παλιά Πόλη. Ωστόσο, δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στην επιβολή προστίμων μια και θεωρούν ότι πρέπει πρώτα να το εμπεδώσουν οι πολίτες ότι έχουν και υποχρεώσεις.

Μάλιστα, τύπωσαν και ένα φυλλάδιο που θα διανεμηθεί στους πολίτες, με το οποίο θα ενημερώνονται για τις υποχρεώσεις που έχουν και τα πρόστιμα που μπορεί να επιβληθούν σχετικά με τα ζώα συντροφιάς, τα οποία είναι πολύ τσουχτερά. Τώρα, πλέον, όπως είπε, θα ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια να είναι μόνιμη και να γίνεται με εντατικούς ρυθμούς.
Όπως εξήγησε, λοιπόν, ο Αντιδήμαρχος, θα υπάρχουν σχεδόν σε καθημερινή βάση έλεγχοι κάποιες ώρες σε χώρους, όπου οι ιδιότητες των ζώων συντροφιάς τα βγάζουν βόλτα και δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Μάλιστα, ένας από τους χώρους αυτούς είναι η Τάφρος. Το επόμενο διάστημα, λοιπόν, αυτό το φυλλάδιο θα μοιραστεί σε όλους, όμως ταυτόχρονα, αμέσως μετά, θα έχει περάσει και…η περίοδος χάριτος που σημαίνει επιβολή προστίμων, όπως ξεκαθάρισε.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι δεν είναι πρόθεσή του να εκτοξεύσει απειλή αλλά πρέπει να εφαρμοστεί κάποια στιγμή ο νόμος, αφού όποιος έχει ζώα συντροφιάς πρέπει να γνωρίζει τις υποχρεώσεις του. Σημειώνεται ότι αυτό έχει να κάνει με ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, αφού όσοι φυλάνε αδέσποτα θα έχουν μία κάρτα από το κυνοκομείο και οι έλεγχοι θα γίνονται σε άλλη κατεύθυνση. Έκκληση απηύθυνε, τέλος, για υιοθεσίες από το κυνοκομείο του Δήμου, αφού είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ζώων που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο στο εκεί.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου