Οι ξεθωριασμένες και άκρως επικίνδυνες διαβάσεις πεζών στη Ρόδο

Εξαιρετικά επικίνδυνος τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα είναι και ο δρόμος Φαληρακίου – Κοσκινού, εξαιτίας κυρίως των «αόρατων» διαγραμμίσεων που υπάρχουν σε 14 διαβάσεις μέσα σε 1,2 χιλιόμετρα της τουριστικής ζώνης!

Σύμφωνα με εργαζόμενους σε επιχειρήσεις και ξενοδοχεία της περιοχής, η κατάσταση αποτελεί καθημερινά «εφιάλτη» για όποιον επιχειρήσει να διασχίσει  τον δρόμο, καθώςάλλοι οδηγοί δεν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για διαβάσεις πεζών και άλλοι δεν σταματούν να δώσουν προτεραιότητα όπως πρέπει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι θανατηφόρου τροχαίου.

Ήδη μέσα σε ένα μήνα, σε αντίστοιχες διαβάσεις πεζών της περιοχής της Ιξιάς, κατεγράφησαν ένα θανατηφόρο τροχαίο κι ένας ακρωτηριασμός μικρού παιδιού.

Σε όλες σχεδον, τις υποτιθέμενες διαβάσεις πεζών, υπάρχει ειδική σήμανση, όπως φαίνεται και στο φωτορεπορτάζ της “ΡΟΔΙΑΚΗΣ”, χωρίς ωστόσο να... λαμβάνεται υπόψη από πολλούς οδηγούς.

Τα βράδια η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη, καθώς ο φωτισμός που υπάρχει είναι χαμηλός και άρα οι κίνδυνοι αυξάνονται για τους πεζούς.

Η ίδια κατάσταση, επικρατεί σε όλες σχεδόν τις τουριστικές περιοχές του νησιού, αλλά κι εντός πόλεως Ρόδου, όπου απαιτείται να γίνει άμεση παρέμβαση έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.
 

Με μαθηματική ακρίβεια, το επόμενο τροχαίο δυστύχημα, κάπου σε αυτό τον δρόμο θα σημειωθεί. Κι ως συνήθως, οι όποιοι αρμόδιοι θα δώσουν λύσεις κατόπιν... τραγωδίας!


 

Ένα ακόμα επικίνδυνο σημείο σε μια πολυσύχναστη περιοχή 

 

Σε μια απόσταση μόλις 1,2 χιλιομέτρων, υπάρχουν 14 «διαβάσεις» πεζών! Οι γραμμές αυτές, δεν φαίνονται και δεν ξεχωρίζουν, με αποτέλεσμα να μπαίνουν καθημερινά σε κίνδυνο ζωές