Μοναδικά στον κόσμο τα μικρόσωμα Ροδίτικα άλογα του Φαέθωνα

Μοναδικά στον κόσμο τα μικρόσωμα Ροδίτικα άλογα του Φαέθωνα

Μοναδικά στον κόσμο τα μικρόσωμα Ροδίτικα άλογα του Φαέθωνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 737 ΦΟΡΕΣ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου «ΦΑΕΘΩΝ» στον Αρχάγγελο πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, μαζί με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Νίκο Θεοδωρίδη.

Αφού ενημερώθηκαν αναλυτικά για το ιστορικό των μικρόσωμων Ροδίτικων αλόγων από τον πρόεδρο του συλλόγου «Φαέθων» κ. Σταμάτη Ντάκα και τα μέλη Ιάκωβο Λεβέντη και Νίκο Ψαρά, επισκέφτηκαν τους στάβλους των εννέα (9) αλόγων και ακολούθησε συζήτηση για τις ανάγκες λειτουργίας της μονάδας, βελτίωσης των εγκαταστάσεων και τη φροντίδα των αλόγων προκειμένου να αυξηθεί η αναπαραγωγή τους.

Ο κ. Θεοδωρίδης ήταν από τους πρώτους υποστηρικτές της συγκέντρωσης των αλόγων και της δημιουργίας σταβλικών εγκαταστάσεων ενώ ο δήμος Ρόδου στηρίζει το «Φαέθωνα» με την προμήθεια ζωοτροφών.

«Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε αυτό το μοναδικό είδος ζωικού κεφαλαίου του τόπου μας, δήλωσε ο δήμαρχος και ταυτόχρονα να εντάξουμε τις εγκαταστάσεις των αλόγων σε πρόγραμμα περιπατητικού τουρισμού, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα με την ταυτόχρονη βελτίωσή τους, με τη συμβολή του Δήμου».

Ταυτόχρονα ζήτησε από τον κ. Θεοδωρίδη και τους εκπροσώπους του συλλόγου, να συγκεντρωθεί το απαραίτητο υλικό για τη συγγραφή βιβλίου με το γενετικό ιστορικό και τη διάσωση του Ροδιακού αλόγου που θα εκδοθεί με την επιμέλεια του δήμου ή της ΠΕΔ.

Τον κ. Θεοδωρίδη συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες και τον δήμαρχο ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης και πρωτογενούς τομέα Γιώργος Πόκκιας, ο πρόεδρος Αρχαγγέλου Αργύρης Αργυρού και ο δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Παπουράς.

Διαβάστε ακόμη

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα