Ψεύτικες οι ελπίδες για τη  μη περικοπή των συντάξεων

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαπατήσει τους συνταξιούχους, καλλιεργώντας ελπίδες ότι δεν θα γίνουν περικοπές, καταγγέλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ Ρόδου.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

«Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαπατήσει τους συνταξιούχους και να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες ότι ίσως  να μην εφαρμόσει τις νέες περικοπές που ψήφισε και προϋπολόγισε πριν περίπου ένα μήνα στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και οι οποίες προβλέπονται να εφαρμοστούν από την 1.1. 2019.  Ήδη η Γερμανική Κυβέρνηση διαφώνησε με το ενδεχόμενο   να διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά και γι’ αυτό δεν ενέκρινε την καταβολή της δόσης προς την Ελλάδα. Με ανάλογο τρόπο οι «θεσμοί» πιέζουν για τις περικοπές των συντάξεων.

Η κοροϊδία σε βάρος των συνταξιούχων αποκαλύπτεται  και από το ότι πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε  διάταξη που  αποδίδει τις συντάξεις σε όσους θα συνταξιοδοτούνται από εδώ και στο εξής από τον επόμενο μήνα της κατάθεσης των δικαιολογητικών τους. Μέχρι τώρα η απόδοση της σύνταξης ξεκινούσε από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών. Η μετάθεση για τον επόμενο μήνα σημαίνει πως η κυβέρνηση αφαιρεί από τους εν λόγω συνταξιοδοτούμενους τη σύνταξη ενός μήνα, ή το μέρος της που αντιστοιχούσε στις ημέρες από την κατάθεση των δικαιολογητικών μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Κι όλα αυτά για να συνεχίσει να εμφανίζει πλεονάσματα ο ΕΦΚΑ και η κυβέρνηση προς τους ελεγκτές εκπροσώπους των δανειστών.

Στο ίδιο πνεύμα  κινείται και η αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα των συντάξεων, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ότι «είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε το εισόδημα των συνταξιούχων. Αλλά αυτό θα γίνει μόνο όταν πάρει μπροστά η μηχανή της πραγματικής οικονομίας… ώστε να μπορέσουν κρατηθούν οι συντάξεις σε ανθρώπινα επίπεδα»

Καταγγέλλουμε την αλχημεία της κυβέρνησης και τις κοροϊδίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στέλνουμε το μήνυμα πως οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα της απατηλής προπαγάνδας. Θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμικότητα, για να ανατρέψουμε την πολιτική τους, συνεχίζοντας τον Μαραθώνιο των κινητοποιήσεων που ξεκινήσαμε από την αρχή της χρονιάς.

Δελτίο Τύπου για το ίδιο θέμα έχει εκδώσει και η Ομοσπονδία Ελλάδας ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών».