Ελεύθερος με όρους ο 46χρονος για τη φυτεία με τα 64 χασισόδενδρα

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 46χρονος που κατηγορείται για την καλλιέργεια 64 δενδρυλλίων κάνναβης σε χωριό της Ρόδου.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 46χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το πρωί συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Χρυσάνθη Κούρου προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος επαναλαμβάνοντας τα όσα και προανακριτικά είχε δηλώσει στους αστυνομικούς, είπε πως έχει από το 2013 σοβαρά προβλήματα υγείας, έχει υποβληθεί αρκετές φορές σε επεμβάσεις και έκτοτε η ζωή του έχει αλλάξει με τους αφόρητους πόνους να κυριαρχούν στην καθημερινότητά του.
Κάποια στιγμή ένας άλλος ασθενής τον είχε παροτρύνει να κάνει χρήση κάνναβης, η οποία όμως θα πρέπει να μην είναι επεξεργασμένη έτσι ώστε να μην τον πειράξει σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί.

Ο 46χρονος είπε πως αυτή του η κατάσταση και προκειμένου να μην αναζητήσει σε τρίτους κάνναβη, καθώς πιθανόν να ήταν επεξεργασμένη, τον έκανε να βάλει μερικούς  σπόρους και να καλλιεργήσει τα 40 και όχι τα 64 δενδρύλλια που τον κατηγορούν.

Ο ίδιος είπε ότι τη διαδικασία την είδε από το διαδίκτυο, δεν ρώτησε κανέναν, δεν γνώριζε κανείς τίποτα και δεν επρόκειτο να δώσει σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό του προκειμένου να απαλύνει λίγο τους αφόρητους πόνους του.

Ο 46χρονος πρόσθεσε πως η άγνοιά του ήταν τέτοια που τα δενδρύλλια, όπως του είπαν τώρα που συνελήφθη, δεν θα απέδιδαν, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε «ζευγάρι», κάτι που εκείνος δεν είχε κάνει.

Επίσης τόνισε τη συνεργασία που είχε με τις διωκτικές αρχές, στις οποίες και από την αρχή είπε την πάσα αλήθεια αλλά και την απουσία οποιασδήποτε συνομιλίας μέσω τηλεφώνου, σελίδων κοινωνικής δικτύωσης κ.α., η οποία και αποδεικνύει ότι τα ναρκωτικά τα ήθελε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 46χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η σύλληψη του κατηγορούμενου έγινε το περασμένο Σάββατο (14 Ιουλίου 2018) το μεσημέρι επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι τον εντόπισαν να ποτίζει τη φυτεία με τα 64 φυτά.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό όταν σε πυκνόφυτη δασική περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου εντοπίστηκε οργανωμένη καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης (φυτεία).
Η φυτεία ήταν ανεπτυγμένη σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και αποτελούνταν από δύο ξεχωριστά τμήματα που «προστατεύονταν» με εγκατεστημένη περίφραξη.

Άμεσα, η περιοχή τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, όταν ο κατηγορούμενος μετέβη στο σημείο και προέβη σε καλλιεργητικές εργασίες, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση.

Ακολούθησε αυτοψία του χώρου κατά την όποια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Εξήντα τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,9 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν
• Καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Επίσης, σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 46χρονος, καθώς και στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν σπόροι, τσιγάρο και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 2 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με το προαναφερόμενο όχημα.  

Η κα Χρυσάνθη Κούρου
Η κα Χρυσάνθη Κούρου