Έρευνες και στη Ρόδο  για τη διάθεση όπλων

«Κύκλωμα»  παράνομης εισαγωγής, κατοχής και διάθεσης όπλων και άλλων ειδών οπλισμού, τα «πλοκάμια» του οποίου φέρονται να είχαν απλωθεί και στη Ρόδο, εξαρθρώθηκε στην Κρήτη.

Στα χέρια των διωκτικών αρχών του νησιού βρίσκονται 7 άτομα με φερόμενο ως «εγκέφαλο» έναν 55χρονο επιχειρηματία που συνελήφθη μαζί με άλλα πέντε άτομα στο Ηράκλειο, ενώ στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας αλλοδαπός που συνελήφθη στην Ημαθία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «maleviziotis.gr», με τη σύλληψη του 55χρονου άνδρες της Ασφάλειας του Ηρακλείου ξετυλίγουν μια πολύ σοβαρή υπόθεση, που έχει να κάνει με κύκλωμα εμπορίας όπλων, με εισαγωγές κυρίως από τη Βουλγαρία. Οι συλλήψεις μέχρι αυτή τη στιγμή φτάνουν τις 6 στην Κρήτη και μια στην Ημαθία ενός Βούλγαρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εγκέφαλος του κυκλώματος θεωρείται ο 55χρονος, ενώ βασικός συνεργάτης του ο Διευθυντής τοπικού καταστήματος εταιρείας ταχυμεταφορών, που διαχειριζόταν τη διακίνηση του οπλισμού. Οι πληροφορίες ότι εμπλέκονται ακόμη η κουνιάδα, η σύζυγος και οι δύο του γιοι του 55χρονου.

Φως στην υπόθεση ρίχθηκε τον περασμένο Μάρτιο με το μπλοκάρισμα στον Προμαχώνα μεγάλου φορτίου από τη Βουλγαρία με προορισμό το Ηράκλειο και αποδέκτη τον 55χρονο επιχειρηματία.
Έρευνες ήδη πραγματοποιούνται και σε δεκάδες στοχευμένα σημεία σε όλη τη χώρα μεταξύ αυτών σε Θράκη,  Βορειοδυτική Ελλάδα και Ρόδο.

Μέχρι στιγμής στις έρευνες έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί 16 πυροβόλα όπλα, 6 κινητά τηλέφωνα, 19 σπρέι πιπεριού, 2.773 φυσίγγια, 49 γεμιστήρες, 8 κλείστρα, 6 τέηζερς γκλομπς κι ένα μαχαίρι.