Το όραμα της «γιγάντωσης» και η διεθνής προβολή

Το όραμα της «γιγάντωσης» και η διεθνής προβολή

Το όραμα της «γιγάντωσης» και η διεθνής προβολή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 121 ΦΟΡΕΣ

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε στην Περιφέρεια για το 12Hoops Basketball Tournament

Παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη διοργάνωση του τουρνουά 3on3, 12Hoops Basketball Tournament, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη σημερινή έναρξη των αγώνων.

Ο εμπνευστής της ιδέας και αρχηγός της ανδρικής ομάδας του Κολοσσού, Γιάννης Γεωργαλλής, αναφέρθηκε εν συντομία στη διαδικασία υλοποίησης της πρότασής του και στη θέληση το τουρνουά αυτό να καθιερωθεί και να «γιγαντωθεί», φτάνοντας και γιατί όχι ξεπερνώντας τα στάνταρντς που έχουν θέσει αντίστοιχες διοργανώσεις σε άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα απ’ την καρδιά μου τον κ. Νίκο Νικολή και την κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου. Από την πρώτη κουβέντα ανταποκρίθηκαν γιατί τους άρεσε η ιδέα και κατάλαβαν αμέσως περί τίνος πρόκειται.

Είμαι σίγουρος ότι το τουρνουά θα υπάρχει επιτυχία. Έχει να γίνει πολλά χρόνια στη Ρόδο κάτι αντίστοιχο, μπορεί και 25, και σίγουρα όχι με την υπάρχουσα τεχνογνωσία.

Ξεκινάμε την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) και τελειώνουμε το βράδυ της Κυριακής, στο γήπεδο που θα στηθεί στο χώρο parking πίσω από την Περιφέρεια.

Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι διασκέδαση, πολλά χαμόγελα, πολλά παιδιά και παιχνίδια. Ελπίζουμε το τουρνουά να γίνει θεσμός κάθε χρόνο και να το “γιγαντώσουμε”. Είναι ένα μεγάλο αθλητικό event, όχι μόνο για τη Ρόδο αλλά για όλα τα Δωδεκάνησα».

Ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού, κ. Νίκος Νικολής, τόνισε μεταξύ άλλων πως «είναι μία ελπιδοφόρα και σημαντική αθλητική εκδήλωση που γίνεται μετά από πρωτοβουλία του Γιάννη Γεωργαλλή και του ΑΟ Κολοσσός.

Εμείς ανταποκριθήκαμε άμεσα διότι αυτοί οι άνθρωποι διέπονται από μεγάλη σοβαρότητα και είναι δεδομένη η γνώση τους για το μπάσκετ. Θα είναι από τα πλέον σημαντικά αθλητικά γεγονότα και θέλουμε να γίνει θεσμός. Η Περιφέρεια καλύπτει εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση και θα είμαστε κοντά τους σε ό,τι θέλουν και μελλοντικά».

Τον Δήμο Ρόδου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μιλτιάδης Παγκάς, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Στέφανος Κυριαζής. Ο κ. Παγκάς σχολίασε μεταξύ άλλων πως «είναι πολύ σημαντική αυτή η εκδήλωση. Εύχομαι στο μέλλον να γίνουν κι άλλες παρόμοιες αθλητικές διοργανώσεις» ενώ ευχαρίστησε «τον Γιάννη Γεωργαλλή, τον Κολοσσό και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γι’ αυτή την ωραία πρωτοβουλία».

Από την πλευρά του, ο κ. Κυριαζής υπογράμμισε: «Τέτοιες εκδηλώσεις ανεβάζουν ψηλά τον πήχη. Το 3on3 είναι από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στην Ελλάδα και όλον τον κόσμο. Ο Δήμος Ρόδου και ο ΔΟΠΑΡ στηρίζουν το τουρνουά ενώ ο Κολοσσός, που αντιπροσωπεύει το νησί μας σ’ όλη την Ελλάδα, είναι αρωγός σ’ αυτήν την προσπάθεια».

Ο ΑΟ Κολοσσός και ο πρόεδρός του, Γιώργος Τσέλιος, ήταν οι πρώτοι που συζήτησαν το ενδεχόμενο διοργάνωσης τουρνουά 3on3 με τον Γιάννη Γεωργαλλή και τάχθηκαν αμέσως υπέρ. Ο κ. Τσέλιος είπε πως ευχαριστεί «από καρδιάς την Περιφέρεια, τον κ. Νικολή και την κ. Παπαβασιλείου, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την ιδέα μας, έτρεξαν για να υλοποιηθεί το τουρνουά, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και εξασφάλισαν τη χρηματοδότησή του.

Ευελπιστούμε ότι το τουρνουά αυτό θα καθιερωθεί ως θεσμός κάθε καλοκαίρι. Είναι κάτι που αξίζει η Ρόδος, η οποία έχει πάνω από δέκα χρόνια τον Κολοσσό στην Α1 και τον ζηλεύει όλο το πανελλήνιο».

Το ολυμπιακό άθλημα που δίνει διεθνή προβολή
Σε πιο τεχνικές λεπτομέρειες αλλά και σε παραμέτρους που δεν είχαν σχολιαστεί νωρίτερα αναφέρθηκε ο πιο έμπειρος όλων των παρευρισκομένων σε τέτοιες διοργανώσεις, εκπρόσωπος της εταιρείας Sports Solutions, Θωμάς Καραμπέτσιος.

«Εκπροσωπώ την εταιρεία που έχει αναλάβει την οργάνωση του τουρνουά κι είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη Ρόδο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Γιάννη Γεωργαλλή, που ήρθε σε επαφή μαζί μας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και τον ΑΟ Κολοσσός.

Το 3on3 είναι ένα άθλημα που θα βρίσκεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι πολύ όμορφο άθλημα, με διαφορετικούς κανόνες, που όμως επιτρέπει σε ευρύτερο φάσμα ανθρώπων να ασχοληθούν με αυτό. Έχει ηλικιακές κατηγορίες, μπορούν να παίξουν ακόμη και όσοι δεν έχουν τις δυνάμεις να τρέχουν πάνω – κάτω στις δύο μπασκέτες, παίζεται σε όλες τις χρονικές περιόδους όπως είναι η τωρινή, δηλαδή η καλοκαιρινή. Η FIBA έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα με το 3on3, έφερε ακόμη πιο κοντά τον κόσμο στο μπάσκετ. Διαθέτουμε τα πιστοποιημένα δάπεδα της FIBA, τα ειδικά χρονόμετρα, υπάρχουν ειδικοί κανονισμοί και μπασκέτες.

Επιπλέον, κάθε τουρνουά προβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέρος που φιλοξενείται. Εικόνες από τη Ρόδο θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο μέσω της ιστοσελίδας της FIBA στην οποία θα μεταδίδονται live και τα αποτελέσματα των αγώνων».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Νικολής πρόσθεσε στο τέλος της συνέντευξης Τύπου πως στις 18-19 Αυγούστου θα διεξαχθεί κάτι αντίστοιχο και στην Κω.

Διαβάστε ακόμη

Η δωδεκανησιακή αποστολή για το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στίβου

Συνεργασία του Κένταυρου με την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας για την ανάπτυξη στη Ρόδο

Οι αποφάσεις της Πειθαρχικής

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Πιθανό να ανέβει και τρίτη ομάδα

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού