Σε εκλογική ετοιμότητα και σε τοπικό επίπεδο η ΝΔ

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε τη ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρός της Παύλος Μπακίρης κατά τη συνεδρίαση του οργάνου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης μετά την εκτίμηση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, όχι όποτε το επιτάσσει το συμφέρον της Ελλάδας αλλά όποτε ο κ. Τσίπρας κρίνει ότι θα είναι προς το συμφέρον του».

Ο κ. Μπακίρης απευθυνόμενος στα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε μεταξύ άλλων τόνισε: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για εκλογές.  Να βρισκόμαστε κοντά στους πολίτες, να παρουσιάζουμε τις θέσεις μας, με πειστικά επιχειρήματα, να μεταφέρουμε τον προγραμματικό μας λόγο σε όλα τα νησιά μας.  Να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις, τις δικές μας εναλλακτικές λύσεις. Να μεταδώσουμε αισιοδοξία και δύναμη για τη νέα Ελλάδα που σχεδιάζουμε».

Στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και δόθηκαν κατευθύνσεις για ορισμό εκλογικών αντιπροσώπων στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά προκειμένου η οργάνωση να μπει και επίσημα την εκλογική προετοιμασία.

Μεγάλο μέρος της συνεδρίασης αφιερώθηκε στην προετοιμασία ημερίδας που θα γίνει στην Κω με την παρουσία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη όπου θα παρουσιαστεί η νησιωτική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί πρώτα την Κάλυμνο και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κω για την ημερίδα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε κ. Μπακίρης, η ημερίδα είναι ιδιαιτέρα σημαντική για τα νησιά και τους κατοίκους τους αφού η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει και επίσημα τις νησιωτικές πολιτικές που θα εφαρμόσει ως επόμενη κυβέρνηση, πολιτικές που τις έχει ανάγκη το Αιγαίο περισσότερο από ποτέ μετά την ισοπεδωτική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
Χώρος: Kipriotis Village Resort – Αίθουσα: Αίγλη
Α΄ Πρόγραμμα Ημερίδας
Κως Πέμπτη , 26 Ιουλίου 2018
Προσέλευση - Εγγραφές: 18.30

Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού – βίντεο.
Έναρξη 19:00
Συζήτηση με θέμα : «Ναυτιλία και Νησιωτική Πολιτική –Τουρισμός και Ανάπτυξη»
Συντονιστής : Παναγιώτης Μαργαρώνης, Δημοσιογράφος.
Ομιλητές:
• Γιάννης Πλακιωτάκης, Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτής Λασιθίου.
• Χαράλαμπος Αθανασίου, Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτής Λέσβου.
• Μάνος Κόνσολας, Τομεάρχης Τουρισμού, Βουλευτής Δωδεκανήσου.
• Νότης Μηταράκης,Αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Βουλευτής Χίου.
• Γιάννης Πάππου,Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Ε.Β.Ε.Δ.
• Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.
• Γιώργος Κυρίτσης, Δήμαρχος Κω.
• Σωτήρης Σκιαδαρέσης, Πρόεδρος Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης    Ελληνικών Νησιών.

Ώρα 20.00 με 20.25: Παρεμβάσεις από φορείς και πολίτες.

Ώρα 20:30: Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.