Έντονη αντίδραση του Ραδιοσταθμού Παλμός για τη σύλληψη δημοσιογράφου

Πρωτοφανές περιστατικό για τα δεδομένα της Ρόδου χαρακτηρίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός ΠΑΛΜΟΣ, την υπόθεση που  έλαβε χώρα απόγευμα της Πέμπτης μετά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση του Περιφερειάρχη κου Γιώργου Χατζημάρκου και τη σύλληψη της δημοσιογράφου κας Τζίνας Δαβιλά που ακολούθησε.

Όπως αναφέρει σε ακανοίνωσή του ο ΠΑΛΜΟΣ «Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέβαλλε μήνυση στη δημοσιογράφο Τζίνα Δαβιλά διότι ένιωσε θιγμένος από πρόσφατο άρθρο της, με αποτέλεσμα η τελευταία να καταλήξει στα κρατητήρια.

Πρόκειται για ένα χτύπημα κατά της ελευθερίας του λόγου και οπωσδήποτε προβληματίζει όλο τον κόσμο. Αν μη τι άλλο, οι πολιτικοί μας θα πρέπει να μάθουν να δέχονται την κριτική του Τύπου».

«Να υπενθυμίσουμε – σημειώνει ο ραδιοσταθμος ΠΑΛΜΟΣ-  ότι ο κ. Χατζημάρκος είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση από την προεκλογική ακόμα περίοδο όταν δίνοντας συνέντευξη τύπου στην Κω είχε αφαιρέσει το λόγο από δημοσιογράφο. Αλλά και αργότερα όταν καταγγέλθηκε από συνεργάτες του για πολιτική αυταρχική συμπεριφορά, πολιτική αλαζονεία αλλά και για τάση να επιβάλλει πάντα τη δική του άποψη σε καίρια ζητήματα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι περιπτώσεις των κ. Κουνάκη, Ζωγραφίδη και Ανανία οι οποίοι όπως  είναι γνωστό έχουν ανεξαρτητοποιηθεί».

«Ο ΠΑΛΜΟΣ - καταλήγει η ανακοίνωση -  έχει να δηλώσει πως η ελευθερία του λόγου και η άσκηση κριτικής είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες στο χώρο της δημοσιογραφίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να φιμωθούν. Είναι βασικές αρχές της Δημοκρατίας μας».