Παραιτήθηκε ο Πανταζής Χούλης από τον ΓΑΣ Ιάλυσο

Ένα χρόνο μετά την επίσημη έναρξη της ενασχόλησής του με τα διοικητικά και οργανωτικά θέματα του Ιάλυσου, ο Πανταζής Χούλης παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα του Δ.Σ. του ΓΑΣ καθώς του υπευθύνου του γυναικείου τμήματος μπάσκετ, επικαλούμενους «προσωπικούς λόγους που τον υποχρεώνουν να παραιτηθεί». 

Ωστόσο ο επίλογος της επιστολής του, με την αρχαία ρήση του Αντισθένους, αφήνει να εννοηθούν πολλά περισσότερα.

Η επιστολή παραίτησης αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή μου, θα ήθελα να γνωστοποιήσω τόσο σε εσάς όσο και στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πως προσωπικοί λόγοι με υποχρεώνουν να παραιτηθώ από το συμβούλιο του τμήματος μπάσκετ του  ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ.

Σκοπός της ενασχόλησής μου με τον σύλλογο δεν ήταν ούτε η ανάληψη του προεδρικού θώκου, ούτε η προσωπική προβολή αλλά προπάντων δεν ήταν ο σφετερισμός και η οικειοποίηση της ιδιότητός μου.

Γνώμονάς μου ήταν και παραμένει το ήθος, η συλλογικότητα, η υπευθυνότητα, ο εθελοντισμός και πάνω απ’ όλα η ανιδιοτέλεια και η απόφαση που έλαβα τότε, στηρίχθηκε σε αγνά συναισθήματα και αγάπη για την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη συνέχιση λειτουργίας του συλλόγου, αφού τη δεδομένη χρονική περίοδο ο σύλλογος είχε βρεθεί αντιμέτωπος με πλειάδα προβλημάτων και τον κίνδυνο της λειτουργικής δυσαρμονίας να ελλοχεύει.

Σ’ αυτό, λοιπόν, το διάστημα που ήμασταν συνοδοιπόροι, επέλεξα από καρδιάς το “ευ αγωνίζεσθαι” να γίνει αυτοσκοπός για όλους μα κυρίως να γίνει ο πρωταρχικός προορισμός για τα παιδιά τα οποία βρίσκονται κοντά στο σύλλογο ή μη.

Προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν πως τίποτα δεν τους χαρίζεται κι αυτά τα οποία θέλουν να κατακτήσουν, θα τα καταφέρουν από μόνα τους και μόνο μέσα από πολύ μεγάλη και σκληρή προσπάθεια, και να καταλάβουν ότι, όπως διεκδικούν μια διάκριση στο άθλημα που τόσο αγαπάνε και κοπιάζουν, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με μεγαλύτερο σθένος και ζήλο, να μάθουν να διεκδικούν το δίκιο τους μέσα και έξω από το παρκέ, γιατί οι κόποι και οι θυσίες τους θα είναι οι γενεσιουργές αιτίες όπου θα τους δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα να στεφθούν πρωταθλητές αύριο στον πολύ σκληρό και άνισο αγώνα, πολλές φορές, της ζωής.

Ελπίζω πως από την προσπάθεια αυτή που κατέβαλλα να έχω προσθέσει ένα λιθαράκι στα πνευματικά τους εφόδια και η συμβολή μου να είναι ουσιαστική και όχι φαιδρή. Εύχομαι καλή συνέχεια, στο έργο σας. “Βασιλικόν, καλώς ποιούντα κακώς ακούειν”.

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Δ. ΧΟΥΛΗΣ».