Έγραψε ιστορία  ο Αναστάσιος Λαουδίκος

Μπορεί να έχει φτάσει τα 41 του χρόνια αλλά η αγάπη του για τον ακοντισμό και τον στίβο γενικότερα δεν μπορεί να του στερήσει τη χαρά της συμμετοχής, ακόμα και σε αγώνες υψηλού επιπέδου.

Ο Αναστάσιος Λαουδίκος συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις προπονήσεις αυτό το διάστημα και προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων, από 4 έως 16 Σεπτεμβρίου στη Μάλαγα.

Εκτός από τη διοργάνωση στην Ισπανία, στο πρόγραμμα του Ροδίτη ακοντιστή συμπεριλαμβάνονται κι άλλοι αγώνες το 2018, όπως ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών το περασμένο  Σαββατοκύριακο στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.

Εκεί ο αθλητής της  Ένωσης Καζώνη-Κάλυμνος 2000, πήγε με καλύτερη επίδοση τα 60,53μ., που πέτυχε στο περιφερειακό πρωτάθλημα Νοτίου Αιγαίου τον περασμένο Μάιο στη Ρόδο και το ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα», αποτελώντας την 11η πανελλαδικά το 2018.

Στην Πάτρα ο αθλητής και προπονητής στο αγώνισμα, δεν πήγε απλώς για μια τυπική συμμετοχή, αφού μετά τον πρωινό προκριματικό της Κυριακής μέσα σε αφόρητη ζέστη,  είχε καλύτερη βολή στα 54,92μ. που του έδωσε την πρόκριση για τον τελικό.

Βάσει των στατιστικών του ΣΕΓΑΣ, αποτελεί τον μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή πανελληνίου πρωταθλήματος με παρουσία σε τελικό ακοντισμού, ενός αγωνίσματος από τα πιο επίπονα, γι’ αυτό και πήρε τα συγχαρητήρια από τους συναθλητές, τους κριτές αλλά και τον Κώστα Παναγόπουλο, πρόεδρο της ομοσπονδίας.

Αφού τον χαρακτήρισαν πρότυπο θέλησης για τις νέες γενιές αθλητών, φωτογραφήθηκαν μαζί του, απαθανατίζοντας έτσι τη σημαντική για τον Αναστάσιο Λαουδίκο στιγμή.