Έγραψε ιστορία ο Αναστάσιος Λαουδίκος

Έγραψε ιστορία  ο Αναστάσιος Λαουδίκος

Έγραψε ιστορία ο Αναστάσιος Λαουδίκος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6691 ΦΟΡΕΣ

Σε ηλικία 41 ετών, ο αθλητής της Ένωσης Καζώνη-Κάλυμνος 2000 κατάφερε να συμμετάσχει σε τελικό του ακοντισμού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας

Μπορεί να έχει φτάσει τα 41 του χρόνια αλλά η αγάπη του για τον ακοντισμό και τον στίβο γενικότερα δεν μπορεί να του στερήσει τη χαρά της συμμετοχής, ακόμα και σε αγώνες υψηλού επιπέδου.

Ο Αναστάσιος Λαουδίκος συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις προπονήσεις αυτό το διάστημα και προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων, από 4 έως 16 Σεπτεμβρίου στη Μάλαγα.

Εκτός από τη διοργάνωση στην Ισπανία, στο πρόγραμμα του Ροδίτη ακοντιστή συμπεριλαμβάνονται κι άλλοι αγώνες το 2018, όπως ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.

Εκεί ο αθλητής της Ένωσης Καζώνη-Κάλυμνος 2000, πήγε με καλύτερη επίδοση τα 60,53μ., που πέτυχε στο περιφερειακό πρωτάθλημα Νοτίου Αιγαίου τον περασμένο Μάιο στη Ρόδο και το ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα», αποτελώντας την 11η πανελλαδικά το 2018.

Στην Πάτρα ο αθλητής και προπονητής στο αγώνισμα, δεν πήγε απλώς για μια τυπική συμμετοχή, αφού μετά τον πρωινό προκριματικό της Κυριακής μέσα σε αφόρητη ζέστη, είχε καλύτερη βολή στα 54,92μ. που του έδωσε την πρόκριση για τον τελικό.

Βάσει των στατιστικών του ΣΕΓΑΣ, αποτελεί τον μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή πανελληνίου πρωταθλήματος με παρουσία σε τελικό ακοντισμού, ενός αγωνίσματος από τα πιο επίπονα, γι’ αυτό και πήρε τα συγχαρητήρια από τους συναθλητές, τους κριτές αλλά και τον Κώστα Παναγόπουλο, πρόεδρο της ομοσπονδίας.

Αφού τον χαρακτήρισαν πρότυπο θέλησης για τις νέες γενιές αθλητών, φωτογραφήθηκαν μαζί του, απαθανατίζοντας έτσι τη σημαντική για τον Αναστάσιο Λαουδίκο στιγμή.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”