4o Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού στη Ρόδο

4o Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού στη Ρόδο

4o Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 283 ΦΟΡΕΣ

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ένα σεμινάριο που έχει γίνει πλέον θεσμός, μία εβδομάδα γεμάτη χορό έρχεται αυτόν τον Αύγουστο στη Ρόδο, θα υποδεχθούμε τρείς ερμηνεύτριες -χορογράφους σε Ελλάδα και εξωτερικό για να διδάξουν ένα πλούσιο κινησιολόγιο, με έρευνα, συνεργασία και επικοινωνία.

Φέτος το καλοκαίρι μας περιμένει ένα διαφορετικό και εμπλουτισμένο πρόγραμμα στο 4ο σεμινάριο σύγχρονου χορού, με τους Μαρία Μανουκιάν, Μαρία Δουλγέρη και Μαριλένα Δάρα, στη σχολή χορού της Έλλης Παρασκευά, που από την Τετάρτη 1 έως Κυριακή 5 Αυγούστου θα είναι ανοιχτό σε όλους όσους αγαπάνε τον χορό. Σπουδαστές χορού, ερασιτέχνες, επαγγελματίες χορευτές καθώς και ηθοποιούς που τους ενδιαφέρει η κίνηση, με τρία διαφορετικά μαθήματα την ημέρα από 1:30 ώρα το καθένα !!!

Maria Manoukian -> Inner Globe
Maria Doulgeri -> A Performer’s Craft-About Preparation
Marilena Dara -> Restless Figures
Σύνολο: 22:30 ώρες (4:30 ώρες ημερησίως)
Τιμή: 110 €
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6947633151 / 6972225145.

ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΚΙΑΝ
• INNER GLOBE •

Το αρχικό στάδιο της διαδικασίας εστιάζει σε διάφορους τρόπους δράσεων ενεργοποιήσεις της σπονδυλικής στήλης ώστε να κινητοποιήσουμε την εσωτερική σφαίρα του κέντρου μας λαμβάνοντας ενέργεια από το πάτωμα. Θα συνεχίσουμε την αφύπνιση του σώματος, μετακινώντας το συνεχώς σε ολόκληρο τον χώρο, ερευνώντας τις ιδιότητες της σφαίρας σαν σχήμα και κατάσταση στο χώρο. Στη συνέχεια, θα εμβαθύνουμε σε συνθήκες αυτοσχεδιασμού, στις οποίες θα επαναπροσδιορίσουμε τις κατευθύνσεις του σώματος σε σχέση με τον χώρο και τους γύρω μας ώστε να κινηθούν με πολυδιάστατο τρόπο όλες οι αρθρώσεις αλλάζοντας, ποιότητες, ροή και δυναμικές.
Σκοπός είναι να ανακαλύψουμε το βάρος, την χαλάρωση, και την συσπείρωση της ενέργειας στον εσωτερικό πυρήνα μας ώστε να αναπτύξουμε μεγάλες ταχύτητες και έκρηξη δυναμικών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Μαρία Μανουκιάν γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Το 2013, αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ισραήλ στη σχολή Mateh Asher School of Performing Arts όπου εκπαιδεύτηκε στην τεχνική Gaga. Ως performer στο Ισραήλ έχει εργαστεί για τους Slomi Bitton, Noa Zuk, Anat Grigorio και Martin Harriague. Πλέον είναι ενεργό μέλος της Hellenic Dance Company, όπου έχει χορέψει σε ρεπερτόριο της Martha Graham με την καλλιτεχνική καθοδήγηση της Πένης Διαμαντοπούλου, στην παράσταση «Αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού καθώς και σε δημιουργίες, των Tono Lachky και Jasmin Vardimon στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επίσης από το 2015 ερμηνεύει το έργο Twisted Genders από το Χοροθέατρο Λυδία Λίθος της Φένιας Αποστόλου, το όποιο ταξιδεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η Μαρία συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια και εργαστήρια ανά την Ευρώπη εξερευνώντας διαφορετικές τεχνικές καθώς επίσης παραδίδει μαθήματα χορού σε Ελλάδα και Αρμενία.

ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΛΓΕΡΗ
• A Performer’s Craft - About preparation •
Ένα εργαστήρι στο οποίο μελετάμε, κινούμαστε, εξασκούμαστε και χορεύουμε, φροντίζοντας το σώμα μας για να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε τις ικανότητες του. Το θέμα του εργαστηρίου είναι αποτέλεσμα προσωπικής αναζήτησης της Μαρίας για επίλυση συγκεκριμένων αναγκών που προκύπτουν σε όλα τα σώματα κατά τη διάρκεια συνεχούς εξάσκησης, προβών και παραστάσεων.

Μέσα από απλές κινήσεις θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση των βασικών αρχών λειτουργίας του σώματος για να επαναπροσδιορίσουμε μαζί την προσωπική τεχνική για τον καθένα μας. Με κύριο άξονα έννοιες όπως την προετοιμασία, τον χώρο στο σώμα, την απόσταση, τον χρόνο, τον όγκο, τον βρασμό, την κατεύθυνση από μέσα προς τα έξω, την διαστολή και τέλος τον ρυθμό και τις δυναμικές δουλεύουμε από τον πυρήνα εστιάζοντας στην διαδικασία. Διαβάζοντας το σώμα και την κίνηση μας, μεταφράζοντας το, κινούμαστε με σκοπό να αναπτύξουμε ένα ευπροσάρμοστo, με συναίσθηση και σε ετοιμότητα σώμα, για να επιτύχουμε πλήρως τις δυνατότητες μας για performance.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Μαρία Δουλγέρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκιδική. Παρακολουθώντας μαθήματα μπαλέτου και σύγχρονου χορού από μικρή ηλικία, εισήχθη στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) στην Αθήνα, όπου αποφοίτησε με άριστα το 2012. Έπειτα από τη συμμετοχή της στο Open Studio της ΚΣΟΤ στην Αθήνα και συνεργασίες με ομάδες όπως τους Jukstapoz Company και Οκτάνα, η Μαρία έγινε μέλος της JV2 στο Λονδίνο όπου και συνέχισε (2013) με την Jasmin Vardimon Company για τις παραγωγές ‘Yesterday’, ‘Park’, ‘Maze’ και την εκτέλεση του πρωταγωνιστικού ρόλου στη νεότερη παραγωγή ‘Pinocchio’ (2017). Εξερευνώντας διαφορετικές τεχνικές, η Μαρία συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια και εργαστήρια ανά την Ευρώπη με καλλιτέχνες όπως τον David Zambrano και σε έρευνες χορού όπως της ομάδας RootlessRoot για την τεχνική ‘Fighting Monkey’.

Τα τελευταία χρόνια η Μαρία αναπτύσσει την δική της δουλειά, όπως το σόλο ‘ΦARA’ (2015), ενώ παράλληλα παραδίδει μαθήματα χορού στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΔΑΡΑ
• Restless Figures •

Το μάθημα εξελίσσεται ανάμεσα σε έναν πλούσιο και εκρηκτικό συνδυασμό των αρχών του floor work και της προσωπικής μου δουλειάς και αισθητικής πάνω στο σύγχρονο χορό. Στο πρώτο μέρος θα επικεντρωθούμε σε κινήσεις της σπονδυλικής στήλης και του ίδιου του βάρους μας για να ενεργοποιήσουμε το σώμα στο μέγιστο .Στο δεύτερο μέρος θα εστιάσουμε στο πώς καθορίζονται οι κατευθύνσεις και πώς καταφέρνουμε να κινούμαστε τρισδιάστατα πάνω στην ορμή(momentum).

Θα σπάσουμε τη ροή με τονισμούς και ποιότητες μέσα από χορογραφημένους χορευτικούς συνδυασμούς και κινησιολογία πάνω σε εξαιρετικές μελωδίες. Με τη λήξη του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν κερδίσει τα απαραίτητα εργαλεία για να βελτιώσουν τη σωματική τους επίγνωση όταν κινούνται στο χώρο, προς και από το πάτωμα, με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια/ενέργεια έχοντας όλες τις εξόδους/εισόδους ανοιχτές και διαθέσιμες.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Μαριλένα Δάρα ενώ σπούδαζε στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έγινε δεκτή στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), από όπου αποφοίτησε με αριστείο το 2012. Mετά την αποφοίτησή της πήρε μέρος σε διάφορες παραγωγές της Hellenic Dance Company σαν performer αλλά και σαν rehearsal director, όπου της δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει πάνω σε έργα σπουδαίων χορογράφων όπως Akram Khan, Jasmin Vardimon, Jukstapoz, Martha Graham, Tono Lachky. Από το 2013 είναι στενή συνεργάτης των Christine Gouzelis & Paul Blackman (Jukstapoz Co.) για τις παραγωγές τους “Vicious Cycle”, “Self Storage”, “Swoon”, ”Folie”, ”The Art Of Dying”. Το 2012 πήγε στο Λονδίνο για να συνεργαστεί με τη βραβευμένη χορογράφο Jasmin Vardimon, πρώτα σαν μέλος της ομάδας JV2 και στη συνέχεια σαν μέλος του main company για την παραγωγή “Justitia”.Από το 2014 η Μαριλένα έγινε η Course Leader του JV2 και του JVIntensive ενώ την ίδια χρονιά υπήρξε rehearsal director στην παραγωγή "Maze" της Jasmin Vardimon Company.

Σαν χορογράφος έχει στο ιστορικό της δύο παραγωγές, το 2015 το έργο "I was,minus all” και το 2017 το “Wear Your Wounds”.Και τα δύο έργα παρουσιάστηκαν από τους χορευτές του JV2 company σε όλη την Αγγλία ενώ το τελευταίο παρουσιάστηκε και στην Αθήνα από τους τελειόφοιτους της ΚΣΟΤ στο ετήσιο Open Studio της σχολής. Σήμερα η Μαριλένα είναι πλέον μέλος του διδακτικού προσωπικού της ΚΣΟΤ ενώ το καλοκαίρι του 2018 θα την βρει για μια ακόμα φορά στο πλάι της Jasmin Vardimon ως rehearsal director για την καινούρια της παραγωγή “Medusa”.

Η Μαριλένα έχει διδάξει σεμινάρια τεχνικής σε διάφορα πανεπιστήμια, φεστιβάλ και στούντιο στην Ευρώπη όπως National School of Dance in Athens, Institute of the Arts Barcelona, Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, The Place, Royal Holloway University,Bristol Institute of Performing Arts, International Dance Week-Budapest, Dance Cultural Centre,Greenwich Dance etc.

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion