Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιαλυσό

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιαλυσό

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιαλυσό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1180 ΦΟΡΕΣ

Την Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Ιαλυσού (Λόφος Φιλερήμου) και προέβη στη χειροτονία σε Πρεσβύτερο του Διακόνου Γρηγορίου Λεριά. Ο νέος Πρεσβύτερος κατάγεται από την κωμόπολη της Ιαλυσού, όπου και θα υπηρετήσει ως εφημέριος.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στη σημασία της πίστεως προς τον Θεό και κάλεσε τον νέο Πρεσβύτερο να αγωνιστεί στην ιερατική διακονία του έχοντας ως πρότυπο τον ζηλωτή Προφήτη Ηλιού τον Θεσβίτη και να κηρύξει με τον λόγο και τη ζωή του στον λαό του Θεού την αλήθεια της Ορθοδόξου πίστεώς μας και μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κυρίλλου.

Στον ως άνω ιερό Ναό της ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού, Πέμπτη 19 Ιουλίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος τέλεσε και την τελετή πλύσεως της Αγίας Τραπέζης. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του συνεχάρη τον προϊστάμενο της ενορίας π. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής καθώς και τους ευσεβείς χορηγούς για την ανακαίνιση του ιερού Ναού και την καλαίσθητη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο Ναός κτίσθηκε το έτος 1966, επί της Αρχιερατείας του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Σπυρίδωνος, και εγκαινιάσθηκε στις 24 Ιουνίου 1967 από τον Μητροπολίτη Μιλήτου κυρό Αιμιλιανό.

Πηγή: imr.gr

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου