Παραπέμπεται σε δίκη για τα επεισόδια στα Κοσκινού

Παραπέμπεται σε δίκη  για τα επεισόδια στα Κοσκινού

Παραπέμπεται σε δίκη για τα επεισόδια στα Κοσκινού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1926 ΦΟΡΕΣ

Σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου για να δικαστεί, ο ένας εκ των τριών κατηγορουμένων στο επεισόδιο που σημειώθηκε τον Μάιο του 2016, σε αγώνα παιδικού ποδοσφαίρου στα Κοσκινού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 46χρονο, ο οποίος πλέον θα λογοδοτήσει για πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα και όχι κακουργηματική, όπως αρχικά είχε ασκηθεί σε βάρος του.

Σε ό,τι αφορά στους άλλους δύο εμπλεκόμενους, το Δικαστικό Συμβούλιο αποδεχόμενο τους ισχυρισμούς τους, που κατέθεσαν διά του συνηγόρου τους κ. Στέλιου Κιουρτζή, τους απήλλαξε από κάθε κατηγορία.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, όλα συνέβησαν απογευματινές ώρες της 5ης Μαΐου 2016 στο γήπεδο στα Κοσκινού και ειδικότερα στο χώρο του κυλικείου. Εκεί προκλήθηκε διαπληκτισμός – συμπλοκή μεταξύ τριών ημεδαπών ηλικίας 24, 46, 50 και του 47χρονου κατηγορούμενου, με αφορμή προσωπικές τους διαφορές. Στο περιστατικό ενεπλάκη προς υποστήριξη του 47χρονου και ο 42χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος χρησιμοποιώντας πιστόλι πυροβόλησε μια φορά κατά του 46χρονου.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί και στο πλαίσιο έρευνας προσήγαγαν όλους του εμπλεκόμενους στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Το όπλο που χρησιμοποίησε ο 42χρονος δράστης βρέθηκε, κατασχέθηκε και διαπιστώθηκε ότι το κατείχε παράνομα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Αρχικά για την υπόθεση είχαν συλληφθεί τα δύο αδέλφια ηλικίας 42 και 47 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και ειδικότερα: απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον 42χρονο και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή για τον 47χρονο αδελφός του.

Οι δύο άνδρες συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Μανώλη Κουτσούκο και Στέλιο Κιουρτζή αντίστοιχα είχαν προσαχθεί ενώπιον στους ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο μεν 47χρονος χωρίς όρους και ο 42χρονος με όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Ωστόσο μετά την αξιολόγηση από την ανακρίτρια όλων των στοιχείων που περιλάμβανε η δικογραφία, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος αυτή τη φορά 46χρονου που φερόταν να εμπλέκεται στο επεισόδιο, του 24χρονου γιου του και ενός 50χρονου.

Μετά την απολογία του, ο κατηγορούμενος 46χρονος και ο 50χρονος, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ ο 24χρονος γιος του 46χρονου που κατηγορούνταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βαθμό πλημμελήματος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο