Αποδεσμεύτηκαν 25 ΑΦΜ δημοτικών συμβούλων και υπαλλήλων του Δήμου Πάτμου

Αποδεμεύτηκαν τα ΑΦΜ των 25 Δημοτικών συμβούλων και υπαλλήλων  που είχαν δεσμευτεί από την εμπλοκή τους στον καταλογισμό του επιτρόπου του Ελεγκτικού συνεδρίου, μετά από τη διενέργεια του έκτακτου καταστατικού Διαχειριστικού ελέγχου της διαχείρισης του Δήμου της Πάτμου των οικονομικών ετών 2000-2005 συνολικού ύψους 1.300.000 περίπου ευρώ.

Τα ΑΦΜ αποδεσμεύτηκαν μετά από ενστάσεις και δικαστικές ενέργειες τους μέσω της δικηγόρου κ. Μαρίας Λιακόγκωνα.

Η παραπάνω πληροφορία που είχμε επιβεβαιώθηκε από την δικηγόρο κ. Μαρία Λιακόγκωνα, η οποία προσήλθε στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 23ης Ιουλίου και ανακοίνωσε την ευχάριστη είδηση στο Σώμα.
Είπε συγκεκριμένα η κυρία Λιακόγκωνα:

«Eίχαν δεσμευτεί τα ΑΦΜ των αιρετών και των υπαλλήλων οι οποίοι προσέφυγαν στο ελεγκτικό.

Κάναμε ισάρριθμες,  έξι αιτήσεις αναστολής στο ελεγκτικό συνέδριο και πετύχαμε να πάρουμε μία προσωρινή διαταγή έτσι ώστε να ανασταλεί η εκτέλεση των καταλογιστικών πράξεων και να αποδεσμευτούν τα ΑΦΜ των αιρετών και των υπαλλήλων τα οποία είχαν δεσμευτεί.

Έγιναν δεκτές οι αιτήσεις μας και οι προσωρινές διαταγές θα κοινοποιηθούν αύριο 24 Ιουλίου  2018 στο Δήμο Πάτμου με την ευχή να αποδεσμευτούν άμεσα τα ΑΦΜ».  Από ‘δω και πέρα είναι στο χέρι της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου Πάτμου.

Πηγή: patmostimes.gr