Διαφημιστική προβολή των νησιών μας στο CNN

Εγκρίθηκε χτες από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας η δαπάνη για τη διαφημιστική προβολή των νησιών του νοτίου Αιγαίου από το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο του ομίλου CNN International.

Πιο συγκεκριμένα στην οικονομική επιτροπή συζητήθηκε η προσφορά της διοίκησης του ομίλου CNN,  η οποία αφορούσε την τηλεοπτική διαφήμιση της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου στo CNN airport και στο CNN EMEA (Europe, middle East, Africa) μέσω της προβολής ειδικού βίντεο διάρκειας 15 δευτερολέπτων.

Σύμφωνα με την πρόταση το βίντεο πρόκειται να προβληθεί 155 φορές στο CNN EMEA (που θα περιλαμβάνει την Ευρώπη, τη μέση ανατολή και την Αφρική) και 686 φορές στο CNN Airport. Εκτιμάται ότι το βίντεο που θα προβληθεί συνολικά 841 φορές θα δούν περίπου 16 εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη μέση Ανατολή και την Αφρική.

Επιπροσθέτως στο CNN EMEA θα προβληθεί 71 φορές ένα ειδικού περιεχομένου βίντεο διάρκειας 60 δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών μηνυμάτων,  το οποίο θα αποτελείται από εικόνες των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων. Η διαφημιστική καμπάνια θα έχει συνολική διάρκεια δύο μηνών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το αρχικό κόστος της διαφημιστικής καμπάνιας ανερχόταν σε 260.000 ευρώ όμως μετά από έκπτωση της τάξης του 30% που προσφέρθηκε «κατέβηκε» στα 200.000 ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια έχει δώσει την έγκρισή του και ο ελληνικός οργανισμός τουρισμού όπως ορίζει και η νομοθεσία.

Η δαπάνη θα καλυφθεί από τις πιστώσεις της ενταγμένης πράξης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» με τίτλο «δράσεις  προβολής φυσικής κληρονομιάς πολιτισμού και τουρισμού».