Είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συγκεντρώνει η Ν.Δ.

Τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (ρούχα, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα και φάρμακα) για τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές στην Αττική άρχισαν από χθες το πρωί οι οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, με εντολή του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η πρώτη διανομή έγινε χθες το απόγευμα και περιελάμβανε ένα φορτηγό με νερά, άλλο ένα με φάρμακα και τρόφιμα κι ένα τρίτο με είδη πρώτης ανάγκης.

Η παράδοση έγινε από στελέχη του κόμματος στο δημαρχείο της Ραφήνας, το Λύριο Ιδρυμα και την 5η παιδική εξοχή Αγίου Ανδρέα, στην οποία έχουν μεταφερθεί πολλές οικογένειες. Τα φάρμακα παραδόθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Ραφήνας.

Επίσης, 12 πιστοποιημένοι δασοπυροσβέστες κι ένας χειριστής drone -μέλη της εθελοντικής διασωστικής ομάδας O.Φ.Κ.Α.Θ- είναι ήδη στην περιοχή και θα τεθούν στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας.

Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία της Ν.Δ., πολυμελής ομάδα γιατρών υπό τον καθηγητή Τάκη Σκανδαλάκη θα συνδράμουν από σήμερα εθελοντικά το έργο των γιατρών των δύο κέντρων Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου και Νέας Μάκρης, ενώ ήδη στάλθηκε επιστολή στα μέλη των οργανώσεων του κόμματος να μετάσχουν σε έκτακτη αιμοδοσία.