Συνελήφθη 33χρονος τσαντάκιας στη Ρόδο

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ένας 33χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αφαίρεσε από 22χρονη ημεδαπή τσάντα που περιείχε προσωπικά αντικείμενα-έγγραφα και χρήματα.

Άμεσα αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη και στο πλαίσιο διερεύνησης του περιστατικού διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος επιβαίνοντας σε δίκυκλο προσέγγιζε γυναίκες που κυκλοφορούσαν μονές τους και προέβαινε στην αφαίρεση τσαντών που είχαν μαζί τους.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας εξιχνιάστηκαν άλλες δύο αρπαγές τσαντών που διέπραξε ο κατηγορούμενος με την ίδια μεθοδολογία την 29 Μαΐου 2018 στην πόλη της Ρόδου.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων μία μοτοσυκλέτα ως μέσω διάπραξης κλοπής, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -64- ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Ενδεικτικές - χρήσιμες συμβουλές ειδικά για γυναίκες

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του κοινωνικού και προληπτικού της ρόλου υπενθυμίζει τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια των γυναικών με στόχο να ελαχιστοποιήσουν τις ευκαιρίες να καταστούν θύματα αρπαγής τσάντας:

* Να δείχνετε αυτοπεποίθηση όταν περπατάτε μόνη στο δρόμο

* Μετά τη δύση του ηλίου, εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε με τα πόδια σε σκοτεινές περιοχές, φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές

* Να φροντίσετε να μείνετε μακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόμους

* Βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και κρατάτε την τσάντα σας πάντοτε κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου

* Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά

* Μην διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος σας επιτεθεί για να σας πάρει την τσάντα

* Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφθείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά

* Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου δράστη και του μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο

* Προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός

* Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία των πολιτών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη.