Συμβαίνει τώρα: Φωτιά ξέσπασε στην πόλη της Ρόδου

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά ξέσπασε στην πόλη της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 27313 ΦΟΡΕΣ

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις Κάτω Πέτρες

Επικίνδυνη φωτιά, στα «σπλάχνα» της πόλης μας, την ώρα που οι άνεμοι ήταν ισχυροί, ξέσπασε στις 6 σήμερα το απόγευμα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής  αλλά και τις αρμόδιες αρχές.

Η φωτιά η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο, ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες από την πρόσφατη βιβλική καταστροφή και εθνική τραγωδία στην περιοχή της Αττικής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πυρκαγιά ξεκίνησε από το ίδιο σημείο που είχε εκδηλωθεί και πριν από ένα περίπου χρόνο, ανάμεσα δηλαδή στον οικισμό των Κρητικών και στις Κάτω Πέτρες, σε σημείο άκρως περίεργο.

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά, στην Πυροσβεστική  Υπηρεσία της Περιοχής μας σήμανε συναγερμός. Στο σημείο έφθασε όλη η δύναμη της Π.Υ. πόλεως Ρόδου και εθελοντές από διάφορους συλλόγους, ενώ κινητοποιήθηκε άμεσα η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και η πολιτική προστασία του Δήμου και της Περιφέρειας.

Στη μάχη για την κατάσβεση ρίχθηκαν αμέσως νέα παιδιά

Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση,  παρά το γεγονός ότι η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τον καπνό και η κατεύθυνση των πολλών μικρομετώπων που είχαν αναπτυχθεί επικίνδυνη, δεκάδες νέα παιδιά, που έφθασαν στο σημείο, με την βοήθεια και των εθελοντών που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο, ρίχθηκαν αμέσως στην μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.

Με ιδιαίτερη ψυχραιμία και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών βοήθησαν τους πυροσβέστες στο έργο τους και χρησιμοποιώντας εργαλεία, κλαδιά και μάνικες με νερό, κατάφεραν να περιορίσουν γρήγορα τα μικρομέτωπα που είχαν δημιουργηθεί.

Κινδύνευσαν σπίτια και αποθήκες

Η ψυχραιμία με την οποία αντέδρασαν οι πολίτες και οι αρμόδιες αρχές, αξίζει να σημειωθεί ότι έσωσε από τα χειρότερα την κατάσταση, η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια νέα τραγωδία.

Οι φλόγες, έγλυψαν τις αυλές σπιτιών και αποθηκών στην περιοχή, ενώ κινήθηκαν απειλητικά και στο πάρκο κεραιών που βρίσκεται στο ύψος του βουνού, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία πάντως, είναι ότι από τον πύρινο αυτό εφιάλτη, που μέσα σε ελάχιστα λεπτά πήρε τεράστιες διαστάσεις, δεν κινδύνευσαν άνθρωποι.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές,  όπου και θα παραμείνουν όλο το βράδυ, ελέγχοντας έτσι το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο