Θα υπογραφεί σύμβαση για την καταμέτρηση των ελαφιών

Στην οικονομική επιτροπή μεταβιβάστηκε από το περιφερειακό συμβούλιο η αρμοδιότητα χειρισμού του θέματος που αφορά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την καταμέτρηση και διαχείριση των ελαφιών στο νησί της Ρόδου.

Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος το περασμένο Σάββατο, ενώ όπως έκανε χτες γνωστό σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννεττίδης, οι αρμόδιες υπηρεσίες των εμπλεκόμενων μερών εξετάζουν το σχέδιο της σύμβασης και αφού κατατεθούν οι προτάσεις τους και ενσωματωθούν, τότε θα γίνει και η υπογραφή της σύμβασης.

Συγκεκριμένα, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο εκτός ημερήσιας διάταξης η μεταφορά της αρμοδιότητας από το περιφερειακό συμβούλιο στην οικονομική επιτροπή για τη μελέτη που θα ξεκινήσει και αφορά την καταμέτρηση των ελαφιών και τη διαχείρισή τους στο νησί της Ρόδου σε προγραμματική σύμβαση που πρόκειται να συναφθεί με το υπουργείο περιβάλλοντος, την αποκεντρωμένη διοίκηση, τον δήμο της Ρόδου, και το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έχει κατατεθεί το σχέδιο, εξετάζεται από τις υπηρεσίες της περιφέρειας κα όταν ολοκληρωθεί όπως επίσης και όταν ολοκληρώσουν και οι άλλες υπηρεσίες τη μελέτη και τις προτάσεις, θα διαμορφωθεί το κοινό σχέδιο, το οποίο θα εγκριθεί οριστικά από την οικονομική επιτροπή ώστε να πάμε στην εκπόνησή του».

Επίσης η οικονομική επιτροπή ασχολήθηκε και με την έγκριση των όρων δημοπράτησης του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, ενώ έχει δεσμευτεί ποσό για το σκοπό αυτό ύψους 490.000 ευρώ.  

Ο ανάδοχος θα αναλάβει όλες τις διαδικασίες ώστε να αδειοδοτηθούν τα υδατοδρόμια σε όλα τα νησιά της περιφέρειας, με τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό να ανακοινώνεται μόλις γνωστοποιηθεί σε διάστημα 15 ημερών η απόφαση της οικονομικής επιτροπής.

«Μόλις αναρτηθεί η απόφαση σε περίπου 15 μέρες θα γίνουν γνωστές και οι ημερομηνίες του διαγωνισμού, καθώς πηγαίνουμε πλέον σε οριστική αδειοδότηση» είπε ο κ. Ζαννετίδης και τονισε ότι η περιφερειακή αρχή επιθυμεί να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο.