Πλεύση με θλίψη…

Με τη σκέψη στην εθνική τραγωδία που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αττική, οι ιστιοπλόοι του «55ου Ράλλυ Αιγαίου» άνοιξαν πανιά από την Αμοργό για τους Λειψούς.

Η Οργανωτική Επιτροπή, συμμετέχοντας στο τριήμερο πένθος, ακύρωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις στους Λειψούς και, προχθές το βράδυ, στην Τελετή Απονομής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης, τα σκάφη πήραν εκκίνηση από το λιμάνι Κατάπολα της Αμοργού με ασθενείς – μέτριας έντασης ανέμους. Τα ORCi ταξίδεψαν όρτσα προς τη Δονούσα, ενώ τα ΟRC Club με κλειστή πλαγιοδρομία απευθείας προς τους Λειψούς.

Τα ORCi, αφού καβαντζάρισαν τη Δονούσα, συνέχισαν με ανοικτή πλαγιοδρομία και παρόμοιας έντασης ανέμους. Όταν έφτασαν κάτω από την Πάτμο, ο καιρός ορτσάρισε φρεσκάροντας ταυτόχρονα και με κλειστή πλεύση τα ιστιοφόρα πέρασαν τη γραμμή τερματισμού στο λιμάνι των Λειψών.

Το σκάφος «Chiara - Iason » κέρδισε τη δεύτερη ιστιοδρομία και προηγείται και στη Γενική κατάταξη. «Το μυαλό μας είναι κοντά στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους από τις φοβερές πυρκαγιές στην Αττική. Αυτό επισκιάζει τη χαρά για τη νίκη μας.

 Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ήταν μια ευχάριστη πλεύση με βοριαδάκι που μας βοήθησε να έρθουμε αρκετά γρήγορα στους Λειψούς», δήλωσε ο Νικόλαος Φωτίου, κυβερνήτης στο «Chiara - Iason». Στα Orc Club την κούρσα οδήγησε το σκάφος Isail που πήρε και την κανονιά φτάνοντας ως πρώτο από τον στόλο στο γραφικό λιμανάκι των Λειψών.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης ιστιοδρομίας στην κατηγορία Orc international:  
Chiara - Iason (κυβερνήτης Νικόλαος Φωτίου),
Alsuma – Σ.Ν.Δ. (κυβερνήτες  Λεωνίδας Πελεκανάκης & Δ. Σουβαλτζής),
Serendipity – Euroins (κυβερνήτης Παναγιώτης Χατζηκυριακάκης).

Γενική Κατάταξη μετά από δυο ιστιοδρομίες:
1. Chiara - Iason (κυβερνήτης Νικόλαος Φωτίου)  Βαθμοί ποινής 4
2. Alsuma – ΣΝΔ, (κυβερνήτες  Λεωνίδας Πελεκανάκης & Δ. Σουβαλτζής)  Βαθμοί ποινής 6
3. Africana – Team Optimum (Λαουρέντου Γκαϊτάν).  Βαθμοί ποινής  6

Τα αποτελέσματα της δεύτερης ιστιοδρομίας στην κατηγορία ORC Club είναι:
Water Gipsy (κυβερνήτης Ιωάννης Μαραγκουδάκης)
Απήδαλος Ναυς (κυβερνήτης Παύλος Κούρκουλος)
I Sail (κυβερνήτες Σταύρος Χατζηγρηγόρης & Χρήστος Καρύδης)

Γενική κατάταξη μετά από δύο ιστιοδρομίες στην κατηγορία Orc Club
Απήδαλος Ναυς – IMS  (Παύλος Κούρκουλος) Βαθμοί ποινής    3
Isail (Χρήστος Καρύδης & Σταύρος Χατζηγρηγόρης) Βαθμοί ποινής 6
Water Gipsy (Ιωάννης Μαραγκουδάκης) Βαθμοί ποινής 7

Προχθές το πρωί τα πληρώματα των ιστιοφόρων και μέλη του πληρώματος της πυραυλακάτου «Μπλέσσας», υπό τις οδηγίες του Πλωτάρχη Κωνσταντίνου Σπυρίδη Π.Ν., καθάρισαν παραλίες των Λειψών, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Να σώσουμε τις θάλασσές μας», που πραγματοποιεί η διοργάνωση σε συνεργασία με την Helmepa.

Επόμενος προορισμός της διοργάνωσης είναι η Πάρος.