Στο 90% οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Ρόδου

Στο 90% κυμαίνονται οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Ρόδου αυτό το διάστημα, ενώ τον Αύγουστο εκτιμάται ότι θα ανέβουν στο 95%.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι φέτος λειτούργησαν στο νησί μας νέα ξενοδοχεία κατηγορίας πέντε αστέρων, και προστέθηκαν περίπου 5.000 νέες κλίνες στις ήδη υπάρχουσες.

Αυτό σε συνδυασμό με το ότι πάνω από 2.500 σπίτια με περίπου 10.000 κλίνες προστέθηκαν επίσης στο δυναμικό της Ρόδου μέσω του Airbnb , οδηγεί στο να μην είναι γεμάτα όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα.

Το πρόβλημα αντιμετωπίζουν κυρίως οι μονάδες των πέντε αστέρων, καθώς σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα νέα ξενοδοχεία που κτίστηκαν στη Ρόδο και λειτούργησαν φέτος, και έτσι μπορεί αυτά να έχουν πολλαπλασιαστεί αλλά οι πελάτες αυτής της οικονομικής στάθμης να μην έχουν αυξηθεί ανάλογα.

Τα ξενοδοχεία αυτά συναντώνται ανατολικά και νότια του νησιού, με αποτέλεσμα και η πόλη της Ρόδου να μη «βλέπει» την αύξηση στην τουριστική κίνηση που καταγράφεται όλους τους τελευταίους μήνες.

Πάντως, σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση του επόμενου μήνα αυτή θα καταγράψει αύξηση, αλλά θα κυμαίνεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις γύρω στο 4% με 5%  καθώς δεν διατέθηκε ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός νέων αεροπορικών θέσεων για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Την ίδια στιγμή καταγράφεται μεγάλη ζήτηση για την Τουρκία, την Τυνησία, και την Αίγυπτο, αγορές που άνοιξαν φέτος και στις οποίες προωθήθηκαν τα αεροπλάνα από τους τουρ οπερέιτορς.