Το ΤΕΕ κατέκτησε αήττητο το ανοιχτό τουρνουά της Ρόδου! (φωτορεπορτάζ)

Το ΤΕΕ κατέκτησε αήττητο το ανοιχτό τουρνουά της Ρόδου! (φωτορεπορτάζ)

Το ΤΕΕ κατέκτησε αήττητο το ανοιχτό τουρνουά της Ρόδου! (φωτορεπορτάζ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 579 ΦΟΡΕΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Τεχνικό Επιμελητήριο κερδίζει την πρώτη θέση με Πολυτιμότερο Παίκτη τον Γιάννη Μαρουλλάκη

Το 7ο ανοιχτό τουρνουά μπάσκετ, που διοργάνωσε στο κλειστό γυμναστήριο του Βενετοκλείου ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου, με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων ομάδων, έριξε το βράδυ της Παρασκευής με την αυλαία του για φέτος, με το ΤΕΕ να κατακτά δίκαια την πρώτη θέση και τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Στον τελικό του τουρνουά, παρουσία δεκάδων φίλων του μπάσκετ, αντιμετώπισε τα Modela, που επίσης έφτασαν άξια στη διεκδίκηση του τροπαίου, δικαιολογώντας την ταμπέλα ενός από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης.

Στο μικρό τελικό, το Hermes έκανε εντυπωσιακή επιστροφή στο θεσμό του ΔΟΠΑΡ, κερδίζοντας την 3η θέση απέναντι στους Underdogs που παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες κι έχασαν στον πόντο.

Ωστόσο, ήταν φανερό πως και οι τέσσερις ομάδες είχαν δώσει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους μία μέρα νωρίτερα, όταν «μάτωσαν» για την πρόκριση στον τελικό. Είναι γεγονός ότι οι ημιτελικοί ήταν πολύ πιο συναρπαστικοί κι ενδεχομένως οι τελικοί να είχαν καλύτερο θέαμα αν μεσολαβούσε ένα ρεπό και οι αθλητές έπαιρναν περισσότερες ανάσες.

Πάντως, το ΤΕΕ, που έδωσε τρεις αγώνες σε τέσσερις μέρες (είχε παίξει και την Τρίτη τον προημιτελικό με τους Δικηγόρους που μάλιστα κρίθηκε και στην παράταση!), έμοιαζε να παίζει με …έφηβους, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Πέραν του Πολυτιμότερου, Γιάννη Μαρουλλάκη, η παρέα του Επιμελητηρίου δεν φάνηκε να κάμπτεται από το βάρος των χρόνων κι έβγαλε περισσότερη ενέργεια και πάθος για τη νίκη στο παρκέ.

Α’ Ημιτελικός: Underdogs – Modela 58-65
Οι Underdogs ήταν η μοναδική ομάδα από τον Α’ Όμιλο που έφτασε μέχρι την τετράδα του τουρνουά και μάλιστα αήττητη. Όμως, έπεσαν πάνω στα Modela και παρότι είχαν το πάνω χέρι στη νίκη – πρόκριση (53-49 και 55-51 δύο λεπτά πριν το τέλος), παίζοντας όπως και σε όλους τους αγώνες δυνατή άμυνα, γνώρισαν την πρώτη τους ήττα, με 58-65.

Το καλάθι της ανατροπής σημείωσε ο Μόσχος Φάντης ο οποίος έγραψε το 55-56, 1.57’’ πριν το τέλος. Οι Underdogs δεν πρόλαβαν να συνέλθουν από τη «βόμβα» κι ένα κλέψιμο επέτρεψε στον Μελεκίδη να φύγει προς το αντίπαλο καλάθι για το 55-58.

Τα Modela με το μομέντουμ δικό τους την πιο κρίσιμη στιγμή έκαναν και το 55-61 με γκολ φάουλ του Κοκορόγιαννη στα 70’’ και με ορθή διαχείριση μέχρι το τέλος του αγώνα πήραν το εισιτήριο για τον τελικό.

Δεκάλεπτα: 14-16, 30-30(ημιχρ.), 41-44, 58-65
Διαιτητές: Φάκαρος, Αρνάς, Μητσού

Underdogs (Παπακώστας): Πολίτης 9(3), Κουντούρης 6, Κρασουδάκης 14(1), Μελισσάς, Πολυχρονίου 13, Τσεκουράς, Παπακώστας 5(1), Κουλούμπρης 4, Κιουρτ, Κλαδίτης, Πολυχρόνης 7.
Modela (Μαγριπλής): Γιορδαμνής, Φάντης 6(2), Αγαπητός, Παπαγιάννης 16(2), Τσάρας 5, Σαντιμπαντάκης, Κορρός 4, Κρητικός 3, Μελεκίδης 6, Ρουμελιώτης 9, Κοκορόγιαννης 16.

Β’ Ημιτελικός: ΤΕΕ – Hermes Electroinvest 55-41
Το Hermes ξεκίνησε καλύτερα τον ημιτελικό με το ΤΕΕ παρότι δεν είχε τον Νίκο Μοσχοβάκο στη σύνθεσή του και οι επιθετικές επιλογές ήταν λιγότερες.

Προηγήθηκε 9-17 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ελέγχοντας μάλιστα και τα ριμπάουντ, κατεβάζοντας αρκετά επιθετικά.

Το ΤΕΕ αντέδρασε και με τον Λυ-μπέρη πέρασε μπροστά 23-18, με μοναδικό «πονοκέφαλο» τα τρία φάουλ του Μαρουλλάκη.

Το Hermes μείωσε 23-21 όμως σε εκείνο το σημείο το ΤΕΕ έκανε ένα επιμέρους 25-9 με «αιχμή» τον Λυμπέρη και ξέφυγε 48-30, «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 9-12, 26-21(ημιχρ.), 43-30, 55-41
Διαιτητές: Αντωνίου, Νικηφορίδης, Τσατταλιού

ΤΕΕ (Γιαννακόπουλος): Μαρουλλάκης Γ. 13(1), Γιαννάς, Μαυρονικόλας 6(2), Καραβοκυρός 6(1), Μαρουλλάκης Σ. 2, Γιωτόπουλος Ν. 2, Γιωτόπουλος Δ. 4, Κάρρας, Χατάς 2, Λάκουρας 2, Καμπουράκης 8(1), Λυμπέρης 10(2).
Hermes Electroivest (Χατζηφούντας): Κουρούνης, Τσιφούτης 5(1), Λαζαράκης 2, Σιώκος 5(1), Φακουλάς 13(1), Παραδείσης, Αϊβαζίδης 16(2), Αττιτής.

Μικρός Τελικός: Underdogs – Hermes Electroinvest 58-59
Με μία βολή του Άλκη Σιώκου μόλις 00.01.7 πριν τη λήξη του μικρού τελικού, το Hermes επικράτησε 59-58 των Underdogs, που έπαιξαν χωρίς τους Άκη Πολυχρονίου και Γιώργο Πολίτη.

Το Hermes, με εξαιρετικές βοήθειες από τον Φακουλά, προηγήθηκε 34-49 και με τον Σιώκο ασταμάτητο, είχε τον έλεγχο του αγώνα. Όμως οι Underdogs απέδειξαν ότι δεν βρέθηκαν τυχαία στην τετράδα και μείωσαν 48-50. Ο Σιώκος το πήρε πάνω του και με οχτώ δικούς τους πόντους έδωσε «αέρα» στην ομάδα του (50-58) περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος.

Με σερί 8-0 απάντησαν και οι Underdogs (δύο τρίποντα από τον Βαγγέλη Τσεκουρά κι ένα καλάθι του Μανώλη Κλαδίτη) ισοφαρίζοντας το παιχνίδι στα τελευταία 14’’!

Δύο λάθη εκατέρωθεν έφεραν το ματς σχεδόν στη λήξη του και ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα βλέπαμε παράταση αν ο Τάσος Αρνάς δεν έβλεπε φάουλ με το πόδι του Παπακώστα στο Σιώκο στο ύστατο δευτερόλεπτο.

Δεκάλεπτα: 16-16, 26-33(ημιχρ.), 36-49, 58-59
Διαιτητές: Αρνάς, Μητσού, Τσατταλιού

Underdogs (Παπακώστας): Κλαδίτης 4, Μανέτας 3, Παπακώστας 7(1), Κουντούρης 5(1), Πολυχρόνης 3(1), Κρασουδάκης 8, Μελισσάς 7(1), Κατσιμπρής 2, Τσεκουράς 12(2), Μουρουζίδης, Κουλούμπρης 7, Κιουρτ.
Hermes Electroinvest (Αττιτής): Κουρούνης 6(2), Τσιφούτης 8(2), Λαζαράκης 2, Σιώκος 21(3), Χαβιαράς, Φακουλάς 12, Παραδείσης 2, Αϊβαζίδης 3, Μοσχοβάκος 5.
Τελικός: ΤΕΕ – Modela 76-55

Το ΤΕΕ μπήκε αποφασισμένο στο παρκέ και προηγήθηκε γρήγορα (5’) με διψήφια διαφορά (15-5) την οποία κρατούσε σχετικά εύκολα σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Με τα περιθώρια να στενεύουν για τα Modela, έκαναν την αντεπίθεσή τους στο 3ο δεκάλεπτο με τον Παπαγιάννη και πλησίασαν 41-35 στο 25’ και 45-40 με τον Ρουμελιώτη στο 28’.

Είχαν και τρεις ακόμη ευκαιρίες να ρίξουν κι άλλο τη διαφορά αλλά τα σουτ ήταν άστοχα και ο Μαρουλλάκης με προσωπικές προσπάθειες αύξησε την απόσταση στο σκορ.

Το τρίποντο του Καμπουράκη στο 35’ έδωσε οριστικό τέλος στην προσπάθεια των αντιπάλων να γυρίσουν το παιχνίδι (62-48) και το ΤΕΕ απλά άνοιξε την ψαλίδα στον εναπομείναντα χρόνο.

Δεκάλεπτα: 22-14, 35-23(ημιχρ.), 51-40, 76-55
Διαιτητές: Φάκαρος, Αντωνίου, Νικηφορίδης

ΤΕΕ (Γιαννακόπουλος): Μαρουλλάκης Γ. 29(4), Ζέρβας, Θαρρενός 2, Μαυρονικόλας 6(1), Καραβοκυρός 17(2), Μαρουλλάκης Σ. 6, Γιωτόπουλος Ν., Χατάς 2, Κασσανής, Λάκουρας, Καμπουράκης 14(3), Λυμπέρης.
Modela (Μαγριπλής): Γιορδαμνής, Φάντης 3(1), Αγαπητός 6, Παπαγιάννης 8(1), Τσάρας 4, Σαντιμπαντάκης 3(1), Χαραλάμπης, Κορρός 2, Κρητικός, Μελεκίδης 7, Ρουμελιώτης 9(1), Κοκορόγιαννης 12.

Ο διαγωνισμός τριπόντων
Στο ημίχρονο του τελικού, έγινε ο διαγωνισμός τριπόντων με τη συμμετοχή οχτώ αθλητών. Οι Άλκης Σιώκος (Hermes Electroinvest), Δημήτρης Χαρτοφύλης (ΤΕΕ), Τάσος Χαραλάμπης (Modela), Βαγγέλης Τσεκουράς (Underdogs), Δημήτρης Σταύρου (Δικηγόροι), Γιάννης Πλευνιώτης (Pick n’ Roll), Βαγγέλης Γενναιόπουλος (Οικονομικό Επιμελητήριο) και Γιάννης Τσέρκης (Νιοχώρι) δοκίμασαν τις δυνάμεις τους, με τον Τσεκουρά να αναδεικνύεται ο πιο εύστοχος.

Η Τελετή Λήξης
Ο διοργανωτής ΔΟΠΑΡ τίμησε στην τελετή Λήξης του τουρνουά τον πρώτο σκόρερ Δημήτρη Ατσικνούδα (Χορόσπιτο Πυλιώνας), με τον πρόεδρο του συνδέσμου κριτών Δωδεκανήσου, Γιώργο Κατσικανταή, να κάνει την απονομή, το νικητή στο διαγωνισμό τριπόντων Βαγγέλη Τσεκουρά (Underdogs), που πήρε το αναμνηστικό του τρόπαιο από τον πρόεδρο του συνδέσμου διαιτητών, Άρη Φάκαρο, και τον MVP Γιάννη Μαρουλλάκη ο οποίος παρέλαβε το δικό του από τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, Στέφανο Κυριαζή.

Ο κ. Κυριαζής τίμησε, επίσης, τους εκπροσώπους Τύπου, που κάλυψαν το τουρνουά, Μάγδα Σούγγαρη και Μάκη Δούβαλη, καθώς επίσης και τον πρόεδρο της Καλλιθέας, Θανάση Σταμούλη, για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Στις ομαδικές απονομές, στους Underdogs (4η θέση) την απονομή έκανε ο κ. Σταμούλης, στο Hermes Electroinvest (3η θέση) ο κ. Κατσικανταής, στα Modela (2η θέση) ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιάννης Γλυνός, ενώ το κύπελλο και τα μετάλλια στη νικήτρια ομάδα παρέδωσε ο κ. Κυριαζής.

Μάλιστα, η απονομή έγινε στον Γιώργο Παπαναστασίου ο οποίος με τη σειρά του παρέδωσε το κύπελλο στον κ. Γιαννακόπουλο κι εκείνος στους παίκτες του ΤΕΕ.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: 1) ΤΕΕ, 2) Modela, 3) Hermes Electroinvest, 4) Underdogs, 5) Νιοχώρι, 6) Ιβίσκος, 7) Χαβαλένθια, 8) Δικηγόροι, 9) Buzzer Beaters, 10) Blue Celtics, 11) Οικονομικό Επιμελητήριο, 12) Pick ‘n’ Roll, 13) Χορόσπιτο Πυλιώνας, 14) Αστυνομία.

O πρόεδρος της Καλλιθέας  Θανάσης Σταμούλης με τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, Στέφανο Κυριαζή
O πρόεδρος της Καλλιθέας Θανάσης Σταμούλης με τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, Στέφανο Κυριαζή

Ο Γιάννης Γλυνός με τον  Ανδρέα Μαγριπλή (Modela)
Ο Γιάννης Γλυνός με τον Ανδρέα Μαγριπλή (Modela)

Γιάννης Μαρουλλάκης και Γιώργος Παπαναστασίου
Γιάννης Μαρουλλάκης και Γιώργος Παπαναστασίου

Ο κορυφαίος σκόρερ Δημήτρης Ατσικνούδας με τον Γιώργο Κατσικανταή
Ο κορυφαίος σκόρερ Δημήτρης Ατσικνούδας με τον Γιώργο Κατσικανταή

Ο “μπόμπερ” Βαγγέλης Τσεκαράς με τον Άρη Φάκαρο
Ο “μπόμπερ” Βαγγέλης Τσεκαράς με τον Άρη Φάκαρο

Ο ΜVP Γιάννης Μαρουλλάκης με τον Στέφανο Κυριαζή
Ο ΜVP Γιάννης Μαρουλλάκης με τον Στέφανο Κυριαζή

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.