Διαιτησία: Έκτακτη Συνέλευση για το εργόσημο

Ένα γενικό αλαλούμ επικρατεί το τελευταίο διάστημα με αφορμή το εργόσημο για διαιτητές, κριτές και γιατρούς στους αθλητικούς χώρους. Άλλοι πανικοβάλλονται, άλλοι διατηρούν πιο ψύχραιμη στάση κι άλλοι ακόμη ψάχνουν να βρουν τι ακριβώς ισχύει και τι όχι. 

Η στάση της Ομοσπονδίας Διαιτητών είναι κάπου ανάμεσα στα τρία προαναφερόμενα. Πάντως, προχώρησε σε σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 15 Σεπτεμβρίου, επί τη ευκαιρία του ετήσιου σεμιναρίου των αξιολογημένων διαιτητών στη Ναύπακτο στο οποίο θα δώσουν το «παρών» και τα μέλη του συνδέσμου Δωδεκανήσου. 

«Η ΟΔΚΕ προκηρύσσει έκτακτη Γενική Συνέλευση Μελών Συνδέσμων το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στην πόλη της Ναυπάκτου (παράλληλα με τις εργασίες του ετήσιου επιμορφωτικού σεμιναρίου), με θέμα την τροπολογία περί εργόσημου στους Διαιτητές.

Σας ενημερώσαμε με επιστολή μας στις 23-7-2018 ότι:
•     Η ΟΔΚΕ παρακολουθεί καθημερινά στενά το σχετικό θέμα της τροπολογίας περί εργόσημου στους Διαιτητές, με συνεργάτες λογιστές και φοροτεχνικούς.
• Ήδη έχουν γίνει οι συναντήσεις με την ΕΟΚ.
•     Έχουν γίνει επαφές με πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης.
•     Έχουν γίνει επαφές με ομοσπονδίες άλλων ομαδικών αθλημάτων.
•     Έχουν γίνει διαμαρτυρίες έγγραφες και κατ’ ιδίαν προφορικές στον υφυπουργό Αθλητισμού.

Αλλά μέχρι αυτήν τη στιγμή και με τη ΜΗ ξεκάθαρη εφαρμογή της τροπολογίας, κανείς ειδικός δεν μπορεί να δώσει μια ξεκάθαρη άποψη για το τι πραγματικά θα ισχύσει και πόσο αυτός ο νομός θα επηρεάσει τους Διαιτητές Καλαθοσφαίρισης.

Αναμένουμε τη μελέτη αυτής, εμπεριστατωμένα από ειδικούς ώστε να αποτιμήσουμε το κόστος που πιθανόν να επιβαρύνει τους Διαιτητές. Τον μήνα Αύγουστο σας γνωρίζουμε ότι η Βουλή των Ελλήνων είναι κλειστή για οποιαδήποτε τροποποίηση μετά από ενέργειές μας, στη συγκεκριμένη τροπολογία που κατατέθηκε.

Οπότε, μια Γενική Συνέλευση Μελών της ΟΔΚΕ αυτήν τη στιγμή μπορεί να αποβεί άκαρπη χωρίς απτές και πραγματικές πληροφορίες, βασισμένη σε υποτιθέμενα σενάρια, αναμένοντας τα αποτελέσματα των ενεργειών της Ομοσπονδίας μας, τα αποτελέσματα των αντιδράσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τα αποτελέσματα των ενεργειών μας.

Παρόλ’ αυτά, αν υπάρχει απαίτηση να γίνει νωρίτερα από τις 15-9-2018 η Γενική Συνέλευση, παρακαλείσθε όπως μας αποστείλετε ανάλογη αίτησή σας μέχρι την 1η Αυγούστου 2018 κι εφόσον συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος από το καταστατικό αριθμός συνδέσμων να πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική Συνέλευση στα μέσα Αυγούστου.

Παράλληλα, όλοι μας, με επαγγελματικούς φορείς ή πολιτικούς φορείς που ανήκουμε, πρέπει να ενεργοποιηθούμε αντίστοιχα».