Την αντίστροφη μέτρηση για τα τοπικά πρωταθλήματα σήμαναν οι προκηρύξεις

Την αντίστροφη μέτρηση για τα τοπικά πρωταθλήματα σήμαναν οι προκηρύξεις

Την αντίστροφη μέτρηση για τα τοπικά πρωταθλήματα σήμαναν οι προκηρύξεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 141 ΦΟΡΕΣ

Το πλαίσιο των κανόνων που θα ισχύσουν στα τοπικά πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 βρίσκεται από χθες στη διάθεση των σωματείων

Την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου σήμανε η δημοσιοποίηση, εκ μέρους της ΕΠΣΔ, των προκηρύξεων των τοπικών πρωταθλημάτων της Α’, της Β’ και της Γ’ κατηγορίας.

Οι ημερομηνίες, τα παράβολα συμμετοχής και τα δεδομένα που αφορούν στον προβιβασμό και τον υποβιβασμό των ομάδων, έχουν ως εξής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής
Α’ κατηγορία: έως τις 17 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή και ως 14:00
Β’ κατηγορία: έως τις 31 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00
Γ’ κατηγορία-Κύπελλο: έως τις 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00
Κ16-Κ14: έως τις 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00

Τα παράβολα συμμετοχής
Α’ κατηγορία: 80 ευρώ
Β’ κατηγορία: 60 ευρώ
Γ’ κατηγορία: 30 ευρώ
Κύπελλο Δωδεκανήσου: 40 ευρώ
Κ16-Κ14: 15 ευρώ

Η Α’ κατηγορία
Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 15-16 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 15 ομάδων, οι οποίες δύναται να γίνουν περισσότερες, εφόσον δεν δηλώσει τη συμμετοχή του στη Γ’ Εθνική κάποιος εκ των τριών εκπροσώπων της Δωδεκανήσου.

Η δε κλήρωση για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος θα διενεργηθεί την Παρασκευή, 24 Αυγούστου, στα γραφεία της ΕΠΣΔ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Ρόδος, ΔΙ.ΑΣ., Άρης, Κλεάνθης, Απόλλων Καλυθιών, ΑΕΡΑ, Διγενής, Ποσειδών Καρπάθου, Ηρακλής Μαριτσών, Κατταβιά, Κλεόβουλος, Διαγόρας Βατίου, Ορφέας, ΑΕ Κως και Καλυμνιακός.

Η πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου θα προβιβαστεί απευθείας στη Γ’ Εθνική κι εφόσον δεν αποδεχθεί την πρόσκληση, σειρά θα πάρουν, κατά σειρά, η δευτεραθλήτρια και η τριταθλήτρια ομάδα.

Στη Β’ κατηγορία θα υποβιβαστούν οι τελευταίες δύο του βαθμολογικού πίνακα και μία τρίτη ομάδα, στην περίπτωση που επιστρέψει στο τοπικό έστω κι ένας εκ των τριών της Γ’ Εθνικής.

Η προκήρυξη προβλέπει τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 με τη συμμετοχή 16 ομάδων, που θα γίνουν 17 ή 18 αν υποβιβαστούν αντίστοιχα οι δύο ή και οι τρεις εκπρόσωποι στη Γ’ Εθνική.

Αν το επόμενο καλοκαίρι δηλώσουν συμμετοχή λιγότερες ομάδες απ’ αυτές που δικαιούνται, οι κενές θέσεις θα αναπληρωθούν από τη Β’ κατηγορία, βάσει της βαθμολογικής κατάταξης των μπαράζ ανόδου. Αν το κενό παραμείνει, θα αναπληρωθούν, με σειρά προτεραιότητας, βάσει της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων που υποβιβάστηκαν από το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

Η Β’ κατηγορία
Το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας για τους δύο ομίλους της Ρόδου θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου, ενώ οι ομάδες του Βορείου Συγκροτήματος θα αρχίσουν τη χρονιά τους το Σαββατοκύριακο 3-4 Νοεμβρίου.

Η κλήρωση για τον διαχωρισμό των ομίλων της Ρόδου, όπως και για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος, θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΕΠΣΔ την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα έχουν οι Κύπρος, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Ισίδωρος, Αδελφοσύνη, Αθλέτικο, Ακουσίλαος, Αναγέννηση Έμπωνας, Ασπίδα Σαλάκου, Αστέρας Μασσάρων, Αστέρας Παστίδας, Ατρόμητοι, Ατρόμητος, Δαμάγητος, Δήμητρα, Δόξα Ψίνθου, Εθνικός, Ευαγόρας, Ευκλής, Ηρακλής Λάρδου, Νηρέας, Πολυβώτης, Πολύστρατος, Σύμη, Τήλος, Χάλκη Νησιά ΑΕ Λέρου, Ο.Α. Κω., Αναγέννηση Ασφενδίου, Βαθύ, Δόξα Καρδάμαινας, Νικαγόρας, Ξάνθος και ΠΑΟ Κω.

Προβιβασμός
Στην Α’ κατηγορία θα προβιβαστούν οι πρώτοι των τριών ομίλων, καθώς και μία ακόμα ομάδα μέσω των μπαράζ των δευτεραθλητών. Στην περίπτωση που στον όμιλο Νήσων δηλώσουν συμμετοχή λιγότερες από 8 ομάδες, τη δεύτερη ευκαιρία ανόδου θα έχουν μόνο οι ομάδες των ομίλων της Ρόδου.

Υποβιβασμός
Από τους δύο ομίλους της Ρόδου υποβιβάζονται συνολικά τέσσερις ομάδες και συγκεκριμένα αυτές που θα καταλάβουν τις τελευταίες δύο θέσεις στον κάθε όμιλο.

Η Γ’ κατηγορία
Το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου, ενώ η ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης του προγράμματος θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Στο νέο πρωτάθλημα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Αλθαιμένης, Απόλλων Απολλώνων, Ασπίδα Απολακκιάς, Δωριέας, Θύελλα, Ιππότες, Νίκη Ρόδου, Ομόνοια, Ροδιακός και Ταξιάρχης, όπως και κάθε άλλο σωματείο εγγραφεί, μέχρι την ημερομηνία της κλήρωσης, στη δύναμη της ΕΠΣΔ και αναγνωριστεί από την ΕΠΟ.

Στη Β’ κατηγορία θα προβιβαστούν οι πρώτοι δύο του βαθμολογικού πίνακα. Δικαίωμα ανόδου θα αποκτήσουν κι άλλες ομάδες, αν προκύψει ανάγκη συμπλήρωσης των ομίλων Ρόδου της Β’ κατηγορίας, που πρέπει να αποτελούνται από 12 σωματεία έκαστος.

Σημειώνεται, πως στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας επιτρέπεται η συμμετοχή έως τριών ποδοσφαιριστών ηλικίας μεγαλύτερης των 36 ετών (γεννηθέντες από 1.1.1982 και προγενέστερα).

Διπλωματούχοι προπονητές και βοηθοί παντού
Τα σωματεία της Α’, της Β’, της Γ’ κατηγορίας και των Υποδομών (Κ-16, Κ-14) υποχρεούνται να προσλαμβάνουν προπονητή, βοηθό προπονητή ή προπονητή τερματοφυλάκων με κάρτα τριετίας της Ε.Π.Ο. σε ισχύ.

Απαγορεύεται η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο και στον πάγκο των αναπληρωματικών, του προπονητή, του βοηθού προπονητή, του προπονητή τερματοφυλάκων και του γυμναστή, που δεν παρέδωσαν το δελτίο πιστοποίησης. Σε παράβαση των ως άνω ο διαιτητής και ο παρατηρητής αγώνα τιμωρούνται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων