Συνελήφθησαν την ώρα που… έσκαβαν για γεωτρήσεις στην Κάλαθο

Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, εξαιτίας γραφειοκρατικών παραλείψεων, τα μέλη του συνεργείου της ΔΕΥΑΡ που είχαν λάβει εντολή από τον αρμόδιο εργολάβο να προχωρήσουν στη διάνοιξη γεωτρήσεων στην περιοχή της Καλάθου.

Η σύλληψή τους έγινε από αστυνομικούς που κλήθηκαν στο σημείο, έπειτα από εντολή αρμοδίων της Αεροπορίας, που επιτηρούσαν τη συγκεκριμένη περιοχή.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε πριν από λίγο μιλώντας στη «Ροδιακή» και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης, ο οποίος σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι κρατούνται στον Αστυνομικό Σταθμό Λίνδου, αλλά είναι θέμα χρόνου να λυθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το ζήτημα δημιουργήθηκε λόγω λάθους συνεννόησης στις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η ΔΕΥΑΡ υπέβαλε αίτημα στον Στρατό για να μπορέσει να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της περιοχή όπου βρίσκονται οι γεωτρήσεις είναι στρατιωτική ζώνη.

Όμως όπως διαπιστώθηκε ο συγκεκριμένος χώρος που εκτελούνταν οι εργασίες ανήκε στην Αεροπορία, αφού ακριβώς δίπλα βρίσκεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλάθου και έτσι σήμανε λάθος συναγερμός, για παραβίαση απαγορευμένης ζώνης.

Αυτή την ώρα γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από πλευράς ΔΕΥΑΡ, για να υποβληθεί νέο αίτημα στην Αεροπορία και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.