Πολλά τρόφιμα και ενδύματα συγκεντρώθηκαν στη Ρόδο για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Στο τέλος της εβδομάδας θα σταλεί στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Αττικής η βοήθεια που συγκεντρώθηκε στη Ρόδο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι εγκαταστάσεις του κοινωνικού παντοπωλείου στην πόλη της Ρόδου έχουν γεμίσει με μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ειδών προσωπικής υγιεινής, κλινοσκεπασμάτων, ειδών ρουχισμού, κ.α. ως μία ελάχιστη προσφορά των συμπατριωτών μας, που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Θωμάς Σωτρίλλης ως υπεύθυνος συντονισμού της διαδικασίας, μαζί με τη συνάδελφό του εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Εθελοντισμού Χαρούλα Γιασιράνη, η ανταπόκριση ήταν συγκινητική.

«Η συμμετοχή του κόσμου μετά την πρόσκληση είναι κάτι το εκπληκτικό. Άνθρωποι κάθε τάξης και ηλικίας έρχονται και παραδίδουν ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα και τροφές στο κοινωνικό παντοπωλείο με αποτέλεσμα να γίνεται το αδιαχώρητο. Τους ευχαριστούμε όλους για την προσφορά και πιστεύουμε ότι θα πιάσει τόπο δίνοντας χαρά και ανακούφιση στους άστεγους και τους άλλους πληγέντες της πυρκαγιάς» δήλωσε στη «Ροδιακή» και πρόσθεσε: «ένα μεγάλο ευχαριστώ από την ΠΝΑΙ για τον κόσμο που  χωρίς δεύτερη σκέψη ήρθε να βοηθήσει το συνάνθρωπο που υποφέρει. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τους κατοίκους της πόλης, των νησιών, της Δωδεκανήσου».

Από την πλευρά της η κ. Γιασιράνη δήλωσε και εκείνη συγκινημένη στη «Ροδιακή» από την ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής μας λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «η ανταπόκριση του κόσμου για ακόμα μία φορά στο κάλεσμα της ΠΝΑΙ να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα για τη βοήθεια και υποστήριξη των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών, είναι αξιοθαύμαστη».

Ειδική αναφορά έκανε στους προσκόπους που δραστηριοποιούνται σε κάθε περιοχή πάνω στο νησί, και οι οποίοι κατέβαλαν μία σημαντική προσπάθεια για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και ιματισμού που θα χρειαστούν οι πληγέντες όπως ρουχισμός κάθε είδους, σεντόνια, κουβέρτες, πετσέτες, μαξιλάρια, παπλώματα και είδη διατροφής.

«Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη συγκινητική προσφορά των συμπολιτών μας αλλά και για τις ομάδες που λειτούργησαν οργανωμένα για την περισυλλογή των ειδών. Η συλλογή θα ολοκληρωθεί στο τέλος εβδομάδας, για να αποσταλεί στους τόπους που έζησαν αυτή την εθνική συμφορά, σε συνεννόηση με τους θεσμούς των περιοχών που επλήγησαν. Θα περιμένουμε οδηγίες από τους θεσμικούς φορείς αν χρειαστεί να συνεισφέρουμε περισσότερο» κατέληξε η κ. Γιασιράνη.

Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένεται η παραλαβή βοήθειας από την κοινότητα Μάσσαρι ενώ την Παρασκευή θα συμπληρωθεί η αποστολή με ποσότητα κλινοσκεπασμάτων, ώστε το Σάββατο το αργότερο να σταλούν όλα μαζί στον Πειραιά και από εκεί να προωθηθούν στους συνανθρώπους μας. Η μεταφορά της βοήθειας θα γίνει δωρεάν από την Blue Star Ferries.