Σαρώνει σε ελέγχους το ΣΔΟΕ «ταξί» και ιδιωτικά «βαν» στη Ρόδο

Κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας, βρίσκεται αυτές τις μέρες στο νησί μας και διεξάγει σαρωτικούς ελέγχους σε δεκάδες οχήματα δημοσίας χρήσεως.

Σύμφωνα με στοιχεία που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Ρόδου κ. Θεοδόσης Καστανίδης, 200 περίπου ταξί που ελέχθησαν στο νησί της Ρόδου αυτές τις μέρες και βεβαιώθηκαν μόνο 5 φορολογικές παραβάσεις.
Αντίστοιχα ελέχθησαν 70 βαν μεταφοράς τουριστών και βεβαιώθηκαν 31 συνολικά παραβάσεις.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η κατάσταση για τον κλάδο είναι εξαιρετικά δύσκολη τους θερινούς μήνες και τόνισε ότι όλοι πρέπει να συμβάλουν για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται τόσο στην κίνηση οχημάτων όσο και σε άλλους τομείς.

«Αυτό που θα πρέπει άμεσα να γίνει – σημείωσε ο κος Καστανίδης- είναι να μπορούν τα ταξί να κινούνται με πιο μεγάλη ευκολία στους δρόμους μας.

Για παράδειγμα, όταν ο πελάτης επιλέγει το ταξί από το αεροδρόμιο για να μεταβεί στο ξενοδοχείο του ή και αντίστροφα, δεν μπορεί κάθε 80 μέτρα και σε απόσταση δύο χιλιομέτρων να υπάρχουν 7 ή 8 στάσεις για τα λεωφορεία της ΡΟΔΑ.

Αυτό σημαίνει καθυστέρηση μισής τουλαχιστον ώρας όχι μόνο για τα ταξί αλλά και για τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται στην περιοχή της Ρόδου – Καμείρου και ειδικότερα από την Ιξιά έως και το αεροδρόμιο. Δεν έχουμε τίποτα ούτε με το ΡΟΔΑ, ούτε με τους οδηγούς.

Να βρούμε κοινή λύση που θα διευκολύνει τη ζωή και την εργασία όλων μας αναζητούμε. Αυτό μόνο, κατέληξε ο κος Καστανίδης».