Θρήνος στο Βέλγιο για τον άδικο χαμό των δύο αχώριστων φίλων

Θρήνος στο Βέλγιο για το θανατηφόρο τροχαίο και τον άδικο χαμό των 2 αχώριστων φίλων που επέβαιναν στην “γουρούνα”.

Εκτενή αφιερώματα από το σύνολο του Βελγικού Τύπου και των Βελγικών εφημερίδων για το σοκαριστικό χθεσινό τροχαίο

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει από τα ΜΜΕ του Βελγίου η τραγική είδηση του τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη τη Δευτέρα στην Κω και στοίχισε τη ζωή δύο Βέλγων τουριστών του Frederic Boone, 31 ετών, και του Kevin Vanterwyngen, 29 ετών.

Αυτοί οι δύο αχώριστοι όπως τονίζεται από τα βελγικά μέσα φίλοι έχασαν τον έλεγχο της “γουρούνας” τους και συγκρούστηκαν με ένα βαρύ επαγγελματικό όχημα που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

Η Βελγική ηλεκτρονική εφημερίδα Het Laatste Nieuws που σημείωσε ότι πέρα από κολλητοί φίλοι ήταν και συνάδελφοι, φιλοξενεί δηλώσεις του προϊσταμένου τους Danny Eggermont, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι και οι δύο είναι νεκροί"!

Η εφημερίδα συνεχίζει στο ρεπορτάζ επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να περνούσαν ένα ευχαριστο απόγευμα και μία χαλαρή βόλτα με την γουρούνα που είχαν νοικιάσει. Αντ' αυτού οι διακοπές στους ολοκληρώθηκαν με τραγικό τρόπο με τους δύο άνδρες που προέρχονται από περιοχές της Φλαμανδίας να κόβεται το νήμα της ζωής τους στο δευτερόλεπτο τόσο σύντομα και άδικα.

Η εφημερίδα ενημερώνει επίσης τους αναγνώστες της ότι το ατύχημα συνέβη στο Ψαλίδι, δυτικά της Κω. Που πρόκειται για ένα νησί δημοφιλές στους τουρίστες πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο οι Βέλγοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι το μεσημέρι της χθεσινής μέρας, η “γουρούνα” με τους δύο επιβαίνοντες παρέκλινε της πορείας της και συγκρούστηκε με ένα μικρό φορτηγό που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα. Επιπλέον αναφέρουν ότι τα πρώτα στοιχεία του πορίσματος της τροχαίας δείχνουν ότι ο Frederic Boone οδηγούσε την μοιραία “γουρούνα”.

Η εφημερίδα επικαλείται αστυνομικές πηγές υπογραμίζει ότι "Οι αιτίες του ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά το σοκ για όλους ήταν εξαιρετικά έντονο διότι τα δύο θύματα εκτινάχτηκαν από το όχημα και πέθαναν επί τόπου". Με τον οδηγό του μικρού φορτηγού, να είναι σοκαρισμένος με αυτό που του συνέβη.

Οι Βέλγοι αναφέρουν επίσης ότι ο Έλληνας οδηγός προσήχθη στο Α.Τ. Κω και του αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης, αλλά όπως επισημαίνουν αυτή είναι η συνήθης διαδικασία που ακολουθείται σε περίπτωση θανατηφόρου ατυχήματος.

Κλείνοντας τα βελγικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο ένας εκ των δύο Βέλγων στο παρελθόν είχε υποστεί ακόμη μία οικογενειακή τραγωδία αφού είχε χάσει την μητέρα του το 2009 από φωτιά που ξέσπασε στην οικία τους. Και ενώ το ξεπέρασε αυτό παρά την βαθεία θλίψη του κατάφερε να διακριθεί επαγγελματικά στην εταιρεία που εργαζόταν με τον φίλο του ξεπερνώντας παράλληλα τα οικονομικά του προβλήματα. Τελικά έμελλε να χάσει την ζωή του στις πρώτες τους διακοπές στην Ελλάδα μαζί με τον φίλο του που ήταν αγαπημένοι φίλοι και συνάδελφοι.

Τέλος ο πατέρας του ενός εκ των 2 νεαρών Βέλγων δήλωσε στην εφημερίδα ότι: ''Οι δύο τους περίμεναν για καιρό -πως και πως- τις πρώτες τους διακοπές. Ο Kevin και ο Fred ήταν πραγματικά αχώριστοι αφού μέρα και νύχτα δούλευαν μαζί, και έκαναν συνέχεια παρέα.

Αποτελούσαν παράδειγμα εργατικότητας και φιλίας για τους νεότερους. Ήμουν σε διακοπές, αλλά όταν ο γιος μου μου είπε τα νέα, πήγα στο σπίτι και συνειδητοποίησα ότι δεν θα τον ξαναδώ ζωντανό ποτέ  ξανά και αυτό είναι σαν μια μαχαιριά στην καρδιά μου. Τώρα πλέον περιμένω να ολοκληρωθούν οι έρευνες από την ελληνική αστυνομία για να μάθω τι πραγματικά συνέβη.''