Από τώρα... τρέχουν στο Run Greece Ρόδου

Έτοιμη είναι από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου η προκήρυξη του φετινού Run Greece, προγραμματισμένου για την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις ίδιες διαδρομές με τις περσινές, όταν και η διοργάνωση αγώνων δρόμου σημείωσε τεράστια επιτυχία. Απομένει μόνο η έγκρισή της από τον ΣΕΓΑΣ και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα 5 και 10χλμ., όπως επίσης οι μαθητές-μαθήτριες δημοτικών σχολείων στα 900μ. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι συμμετοχές θ’ ανοίξουν, εκτός απροόπτου, την 1η Σεπτεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά μέσω του run-greece.gr ενώ από τις 14 του συγκεκριμένου μήνα μπορεί ο καθένας να δηλώνει την παρουσία του συμπληρώνοντας το απαραίτητο έγγραφο στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου επί της Βύρωνος στο στάδιο «Διαγόρας», στο γραφείο Τουρισμού του Δήμου έξω από το «Ήχος και Φως» καθώς και στο κιόσκι που θα στηθεί δίπλα από το «Ακταίον», στον πεζόδρομο. Το επόμενο διάστημα θα δοθούν από τους διοργανωτές περισσότερες λεπτομέρειες και για τα ωράρια λειτουργίας των παραπάνω κέντρων. 

Στον αγώνα των 10χλμ. μπορούν να συμμετάσχουν δρομείς από 15 ετών και πάνω ενώ στα 5 οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα 12 τους χρόνια για να σταθούν στην εκκίνηση. 
Στον Αγώνα Παιδιών συμμετέχουν μαθητές της Δ', Ε' και ΣΤ' Τάξης Δημοτικού (παιδιά γεννημένα το 2007, 2008 και 2009), ενώ δεν επιτρέπεται σε κανένα δρομέα η συμμετοχή και στους δύο αγώνες, 5χλμ & 10χλμ.

Όσον αφορά τον αγώνα παιδιών, είναι απόστασης περίπου 900μ., δεν υπάρχει χρονομέτρηση και ως εκ τούτου δεν ανακοινώνονται αποτελέσματα και κατάταξη τερματισάντων. Σκοπός του αγώνα είναι η χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού για όλα τα παιδιά. Νικητές είναι όλοι όσοι συμμετέχουν και τερματίζουν τον αγώνα, γι’ αυτό αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής δίνεται σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν τρέχοντας ή βαδίζοντας τη διαδρομή.

Ο Βωμός της  Πατρίδας, μεταξύ Ευαγγελισμού & Περιφέρειας, επί της παραλιακής Λεωφόρου Ελευθερίας θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης, με τη διαδρομή να είναι η παρακάτω:

• Με κατεύθυνση την παραλιακή λεωφόρο επί της Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς ΑΚΤΑΙΟΝ, Νέα Αγορά, Σταθμό Ταξί, στροφή αριστερά επί του κρασπέδου πριν την Πλατεία Νεωρίου με κατεύθυνση τον Φάρο του Αγ. Νικολάου

• Στο τέλος του κρασπέδου και πριν τον Φάρο του Αγ. Νικολάου αναστροφή δεξιά, άνοδος της ράμπας προς το επάνω διάζωμα (δρόμο)

• Μπροστά από τους Μύλους, κατεύθυνση προς την έξοδο και τη συμβολή με τη Λεωφόρο Ελευθερίας, Πύλη Ελευθερίας, αριστερά Πύλη Ταρσανά, δεξιά Ακτή Σαχτούρη επί του οδοστρώματος

• Κατεύθυνση προς το τουριστικό λιμάνι, στροφή δεξιά ακολουθώντας το οδόστρωμα παράλληλα με τα τείχη (κυκλοφοριακή κατεύθυνση οχημάτων) με κατεύθυνση τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Αυστραλίας - Καναδά - Βύρωνος, στροφή δεξιά στην αρχή της Βύρωνος

• Άνοδος της Βύρωνος παράλληλα με τον μαντρότοιχο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, μέχρι τη συμβολή (Ρολόι Σταδίου) της Βύρωνος με τις οδούς Βενετοκλέων και Λεωφόρου Δημοκρατίας

• Δεξιά με κατεύθυνση την καθολική Εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου

• Διαδρομή επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας (έχοντας δεξιά το πάρκο και την τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης)

• Διασχίζουμε τη συμβολή με την οδό Ναβαρίνου (αριστερά) και το λιθόστρωτο προς την Πύλη Ντ' Αμπουάζ (δεξιά) με κατεύθυνση τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (αριστερά) και την αρχή της Εθνάρχου Μακαρίου (δεξιά)

• Διασχίζουμε τη διασταύρωση με την Αλ. Διάκου (αριστερά) και Αλ. Παπάγου (δεξιά) και φθάνουμε στην Πλατεία Κύπρου, διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη (αριστερά), Γαλλίας (άνοδος προς την Πλατεία Κύπρου) και Τάρπον Σπρινγκς (δεξιά).

Διασχίζουμε την Πλατεία Κύπρου συνεχίζοντας την Εθνάρχου Μακαρίου προς την έξοδο στην παραλιακή Λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) και στη συνέχεια αριστερά προς το σημείο τερματισμού.