Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι τα βράδια Σαββάτου για εκδηλώσεις

Σε αλλαγή του προγραμματισμού των εκδηλώσεων που στηρίζει ο Δήμος της Ρόδου διά του ΔΟΠΑΡ, αναγκάζονται να προχωρήσουν οι αρμόδιοι μετά την απόφαση των υπαλλήλων της αρχαιολογίας (πανελλαδικά) να μην εργάζονται τα βράδια του Σαββάτου, κάτι που σημαίνει ότι θα κλείνουν τις ίδιες ώρες και οι αρχαιολογικοί χώροι!

Όπως έκανε γνωστό, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Στέφανος Κυριαζής, χθες τους κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση σύμφωνα με την οποία, από εδώ και πέρα οι υπάλληλοι της αρχαιολογίας δεν θα έχουν παρουσία τα Σάββατα σε χώρους που εποπτεύει η υπηρεσία, μεταξύ των οποίων βέβαια και αυτοί που πραγματοποιούνται εκδηλώσεις.

Αυτό, στην πράξη σημαίνει ότι οι εκδηλώσεις δεν θα μπορούν να πραγματοποιούνται τα Σάββατα. Επιπλέον, θα πρέπει είτε να αλλάξουν μέρα είτε να ακυρωθούν, ανάλογα με τη δυνατότητα που υπάρχει, εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν Σάββατο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού σε χώρους της αρχαιολογικής υπηρεσίας!

Αυτό για τη Ρόδο αφορά σχεδόν σε όλους τους χώρους που φιλοξενούνται εκδηλώσεις (σ.σ. συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.α.) κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Δηλαδή, την Τάφρο, το Καστέλο, τον προμαχώνα του Παλατιού και βέβαια το Αρχαίο Στάδιο.