Μεγάλη αναστάτωση τα ξημερώματα απο φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Μεγάλη αναστάτωση τα ξημερώματα απο φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 11690 ΦΟΡΕΣ

Μηχανή diesel "άρπαξε" φωτιά

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε χθες λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Σορωνή, απο φωτιά που ξέσπασε σε μια απο τις μηχανές παραγωγής.

Στο σημείο μετέβησαν 7 πυροσβεστικά οχήματα και 15 τουλάχιστον πυροσβέστες οι οποίοι έδωσαν σκληρή μάχη για 1μιση τουλάχιστον ώρα, προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά και να μην επεκταθεί και στις υπόλοιπες μηχανές.

Συμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής" όλα ξεκίνησαν απο βλάβη που σημειώθηκε στα φίλτρα μαζούτ της μηχανής νο 4, δυναμικότητας 18 μεγαβατ.

Κάτω απο συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, έσπασε σωλήνας μεταφοράς πετρελαίου, με αποτέλεσμα το μαζούτ, να εκτιναχθεί σε τμήμα της μηχανής και αυτό να αρπάξει αμέσως φωτιά.

Ευτυχώς το προσωπικό αντέδρασε ψύχραιμα, τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας απο τη ΔΕΗ και ειδοποιήθηκε αμέσως η πυροσβεστική υπηρεσία Ρόδου, η οποία έσπευσε στο σημείο πολύ γρήγορα και κατάφερε να θέσει υπο έλεγχο τη φωτιά, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Απο τη φωτιά που προκλήθηκε, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Ρόδου (κέντρο της πόλης, Παλιά Πόλη κ.λπ.), οι οποίες όμως αποκαταστάθηκαν σταδιακά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όλο το προσωπικό της ΔΕΗ, σε ολόκληρο το νησί, βρίσκεται σε επιφυλακή απο τα ξημερώματα, ενώ την απώλεια της ενεργειακής ισχύος που εκ των πραγμάτων έχει προκύψει, έχει ξεκινήσει να αναπληρώνει απο νωρίς το πρωί, το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, με δύο μηχανές που τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου