Μεγάλη αναστάτωση τα ξημερώματα απο  φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε χθες λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Σορωνή, απο φωτιά που ξέσπασε σε μια απο τις μηχανές παραγωγής. 

Στο σημείο μετέβησαν 7 πυροσβεστικά οχήματα και 15 τουλάχιστον πυροσβέστες οι οποίοι έδωσαν σκληρή μάχη για 1μιση τουλάχιστον ώρα, προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά και να μην επεκταθεί και στις υπόλοιπες μηχανές. 

Συμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής" όλα ξεκίνησαν απο βλάβη που σημειώθηκε στα φίλτρα μαζούτ της μηχανής νο 4, δυναμικότητας 18 μεγαβατ. 

Κάτω απο συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, έσπασε σωλήνας μεταφοράς πετρελαίου, με αποτέλεσμα το μαζούτ, να εκτιναχθεί σε τμήμα της μηχανής και αυτό να αρπάξει αμέσως φωτιά. 

Ευτυχώς το προσωπικό αντέδρασε ψύχραιμα, τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας απο τη ΔΕΗ και ειδοποιήθηκε αμέσως η πυροσβεστική υπηρεσία Ρόδου, η οποία έσπευσε στο σημείο πολύ γρήγορα και κατάφερε να θέσει υπο έλεγχο τη φωτιά, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. 

Απο τη φωτιά που προκλήθηκε, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Ρόδου (κέντρο της πόλης, Παλιά Πόλη κ.λπ.), οι οποίες όμως αποκαταστάθηκαν σταδιακά σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Όλο το προσωπικό της ΔΕΗ, σε ολόκληρο το νησί, βρίσκεται σε επιφυλακή απο τα ξημερώματα, ενώ την απώλεια της ενεργειακής ισχύος που εκ των πραγμάτων έχει προκύψει, έχει ξεκινήσει να αναπληρώνει απο νωρίς το πρωί, το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, με δύο μηχανές που τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία.