Ρόδος: Απεργούν σήμερα οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Απεργούν σήμερα απο το πρωί οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στη Ρόδο όπως προανήγγειλαν τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να εισακουστούν τα αιτήματά τους και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων βρέθηκαν απο νωρίς το πρωί έξω απο το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου κρατώντας πανό που αναφέρει "όχι στο παράνομο ωράριο, όχι στο φθηνό εργατικό, ναι στην αξιοπρέπεια, ναι στην υπογραφή Σ.Σ.Ε.", μοιράζοντας παράλληλα ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους τουρίστες στα αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά, εξηγώντας τους λόγους που έχουν προβεί σε αυτή την κίνηση. 

Προβληματισμός για την απεργία των οδηγών των τουριστικών

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η απόφαση των οδηγών τουριστικών λεωφορείων του νησιού να πραγματοποιήσουν σήμερα 24ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. 

Μάλιστα από αυτή την απόφαση αναμένεται να επηρεαστεί η εξυπηρέτηση των τουριστών από και προς το αεροδρόμιο, καθώς επίσης και η διεξαγωγή εκδρομών συμπεριλαμβανομένων και αυτών που πραγματοποιούν οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων.

Ειδικά σήμερα αναμένονται σύμφωνα με το πρόγραμμα να καταπλεύσουν στη Ρόδο, δύο κρουαζιερόπλοια, το celestyal Olympia και το Vision of the seas, και ο επιχειρηματικός κόσμος φοβάται πιθανή ακύρωση των προσεγγίσεων λόγω αυτής της εξέλιξης, καθώς η ματαίωση των εκδρομών είναι ένα σοβαρό οικονομικό πλήγμα για κάθε πλοιοκτήτρια εταιρία.

Πάντως μέχρι και τις 2 χτες το μεσημέρι δεν είχε γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές καμία ακύρωση προσέγγισης, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η «Ρ». Η απόφαση των οδηγών τουριστικών λεωφορείων όπως ήταν φυσικό αναστάτωσε τον εμπορικό κόσμο της παλιάς πόλης, που περιμένει τη σημερινή μέρα για να υποδεχτεί εκατοντάδες τουρίστες, και μάλιστα ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάκης που δραστηριοποιείται εκεί, τόνισε με δηλώσεις του στη «Ρ» ότι όποιες αποφάσεις παίρνονται εν θερμώ, πλήττουν την αγορά που ήδη αντιμετωπίζει κρίση.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Δεν είναι δυνατόν σε μία σεζόν δύσκολη για τους επιχειρηματίες της Παλιάς Πόλης, του κέντρου, της Λίνδου, αλλά και του υπόλοιπου νησιού, να παίρνονται αποφάσεις «εν θερμώ» που δημιουργούν προβλήματα σε όλη την αγορά. 

Οι αποφάσεις των οδηγών τουριστικών λεωφορείων μας αφορούν όλους σε κάθε περιοχή και πρέπει να συνδράμουμε όλοι για τη λύση των προβλημάτων τους και να μην αφήνουμε να δημιουργούνται προβλήματα στην αγορά. 

Το επιμελητήριο και ο εμπορικός σύλλογος μπορούν να βοηθήσουν για να αμβλυνθούν οι διαφορές. Αυτές όμως οι αποφάσεις δε φέρνουν λύσεις. Αν τα κρουαζιερόπλοια δεν έρθουν αυτή τη φορά, δεν θα είναι λόγω καιρού. Εμείς θέλουμε να συζητηθεί το θέμα κυρίως με τους τουριστικούς πράκτορες, για να βρεθεί λύση».