Πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις από την Esperia Group

Η Esperia Group, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ξενοδοχείων της Ρόδου, που μετράει 49 χρόνια δυναμικής παρουσίας και παράδοσης στον τομέα της φιλοξενίας και της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, συνεχίζει απρόσκοπτα να επενδύει στον τόπο που  αποτελεί βάση των επιχειρηματικών  δραστηριοτήτων της, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία, προάγοντας τον πολιτισμό και την κουλτούρα του νησιού μας και  λειτουργώντας πάντα σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον που αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο πλούτο της Ρόδου.

Στα πλαίσια της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς που καλείται να διαφυλάξει, η Esperia Group οργάνωσε την Παρασκευή 27 Ιουλίου, βραδιά εορτασμού της πανσέληνου στο εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας, του ξενοδοχείου Esperos Village Blue & Spa με την εθελοντική συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της  δημοτικής ενότητας Καλυθιών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία υπό το φως των αστεριών την στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη το φαινόμενο της ολικής έκλειψης της πανσέληνου ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το φαινόμενο συντροφιά με αγαπημένες συνθέσεις της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, θαυμάζοντας την πανοραμική θέα του κόλπου του Φαληρακίου.

Παράλληλα την Δευτέρα 30 Ιουλίου, στα ξενοδοχεία Esperos Palace και Esperos Mare έλαβε χώρα εθελοντικός καθαρισμός του βυθού της θάλασσας από τους επαγγελματίες δύτες της καταδυτικής σχολής Waterhoppers. Η εθελοντική αυτή δράση αποτελεί μέρος των περιβαλλοντικών δράσεων που έχει προγραμματίσει για την φετινή σαιζόν ο όμιλος Esperia. 

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος υπήρξε πάντα ουσιαστικός παράγοντας στον σχεδιασμό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου ο οποίος ως πρωτοπόρος στα τοπικά και όχι μόνο, δρώμενα στον τομέα της φιλοξενίας, ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισε ότι είναι ουσιαστικά και άμεσα εξαρτώμενος από το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του τόπου.

Η διοίκηση του ομίλου Esperia ευχαριστεί θερμά τον ΔΟΠΑΡ για την ευγενική παραχώρηση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Δημοτικής Ενότητας Καλυθιών, τους μουσικούς και τον μαέστρο κύριο Γεώργιο Μαλωίνα καθώς και τους επαγγελματίες δύτες της WATERHOPPERS για τον εθελοντικό καθαρισμό του βυθού της θάλασσας και ευελπιστεί σε εξίσου αποδοτικές και επωφελείς για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία, μελλοντικές συνεργασίες.