Δεν φταίνε μόνο οι εμπρηστές...

Την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή από τους Τρεις έως Παστίδα και στην ευρύτερη περιοχή, επισημαίνει με επιστολή του αναγνώστης, ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: 
«Με αφορμή τα τραγικά περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιών στην Αττική, αλλά και των ύποπτων πυρκαγιών στη Ρόδο (όπως αναφέρετε σε σχετικό σας άρθρο), θα ήθελα να σας αναφέρω την αγανάκτησή μου ως πολίτης της Ρόδου.

Σχεδόν καθημερινά περνώ από τον περιφερειακό δρόμο στους Τρεις, όπου η κατάσταση της περιοχής έχει γίνει ανυπόφορη από το πλήθος των απορριμμάτων που υπάρχουν αριστερά και δεξιά του δρόμου.

Καλό είναι να μιλάμε για ύποπτα μπαράζ πυρκαγιών, αλλά πρέπει να αναφερθούμε και στην παιδεία που μας αντιπροσωπεύει, με το να πετάμε στο δρόμο κάθε λογής απορρίμματα, χωρίς να αναλογιζόμαστε όλες τις δυσμενείς περιβαλλοντολογικές συνέπειες.
 


Υπάρχει έλλειψη παιδείας τόσο από εμάς τους πολίτες, όσο και από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η περιοχή αυτή έχει παραμείνει στο έλεος του κάθε ασυνείδητου που την έχει καταστήσει σε μια μεγάλη χωματερή.

Εάν το γεγονός αυτό καθίσταται ως ύποπτο για μπαράζ εκδήλωσης πυρκαγιών, τότε οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα δράση και η περιοχή να καθαριστεί, καθώς ο κίνδυνος μια επικείμενης εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι ορατός και όχι ύποπτος. 

Σας αποστέλλω συνημμένα και ορισμένες φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω.
Εάν κάνετε μια αυτοψία στην περιοχή από Τρεις έως Παστίδα και έως Ρόδου - Λίνδου θα το διαπιστώσετε».
 


Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ
Εκτός από τις δασικές περιοχές, προβληματισμό προκαλεί και η κατάσταση στα πάρκα της πόλης.
Αρκετοί αναγνώστες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς ζητώντας τη λήψη μέτρων από την πλευρά του δήμου και των άλλων αρμόδιων υπηρεσιών.