Εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την  Legionella στα ξενοδοχεία

Ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πρόληψη και  Αντιμετώπιση Λεγιονέλλας στις Ξενοδοχειακές Μονάδες» έχει δημιουργήσει σε ειδική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το οποίο είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου προκειμένου να επιμορφωθεί.

Όπως εξήγησε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Θωμάς Σωτρίλλης, το πρόγραμμα έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον περασμένο Μάιο μέσω της πλατφόρμας (elerning.pnai.gov.gr) που έχει δημιουργηθεί.

Η λεγιονέλλα είναι ένα μικρόβιο που συνδέεται με τα υδρικά συστήματα των ξενοδοχείων. Προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου και μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και τα μέτρα ελέγχου της λεγιονέλλας στις ξενοδοχειακές μονάδες κρίνονται επιβεβλημένα και αποτελούν νομοθετική απαίτηση.

Σε ποιους απευθύνεται
Το μάθημα απευθύνεται σε  στελέχη της διοίκησης και εργαζόμενους/συνεργαζόμενους ξενοδοχειακών μονάδων και αφορά στην πρόληψη και τον έλεγχο της λεγιονέλλας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Το μάθημα αποτελείται από 4 ενότητες που περιλαμβάνουν εισηγητικό κείμενο και δραστηριότητες αναστοχασμού και γνώσεων.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα εισηγητικά κείμενα καθώς και τα πρότυπα έντυπα ελέγχου, παρακολούθησης που παρουσιάζονται, για δική σας χρήση.

Μπορεί κάποιος/α να το παρακολουθήσει μέσω Η/Υ, Τablet, Smartphone οπουδήποτε κι αν βρίσκεται και οποιαδήποτε ώρα, αρκεί να έχει σύνδεση internet και email επικοινωνίας. Δεν υπάρχει απαίτηση ολοκλήρωσής του σε συγκεκριμένο χρόνο. 

Ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης των 4 ενοτήτων του μαθήματος είναι 12 ώρες περίπου. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των δραστηριοτήτων του προγράμματος, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Η εγγραφή και παρακολούθηση παρέχεται δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες για να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν το μάθημα θα πρέπει να αποστείλουν τα κάτωθι στοιχεία στο a.tzikou@rho.pnai.gov.gr  για να τους χορηγηθεί προσωπικός κωδικός για είσοδο στο πρόγραμμα και οδηγίες χρήσης:

Όνομα    
Επώνυμο    
Τηλέφωνο    
Email    
Θέση εργασίας/ιδιότητα    
Δ/νση εργασίας

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη δημιουργίας, διαχείρισης και διδάσκουσα του μαθήματος: 

Αμαλία Τζίκου, Επόπτρια Δημόσιας Υγείας, MSc Εκπαίδευσης. 
email: a.tzikou@rho.pnai.gov.gr  
Τηλ: 2241364444.