Εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Legionella στα ξενοδοχεία

Εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την  Legionella στα ξενοδοχεία

Εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Legionella στα ξενοδοχεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 486 ΦΟΡΕΣ

Ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Λεγιονέλλας στις Ξενοδοχειακές Μονάδες» έχει δημιουργήσει σε ειδική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το οποίο είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου προκειμένου να επιμορφωθεί.

Όπως εξήγησε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Θωμάς Σωτρίλλης, το πρόγραμμα έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον περασμένο Μάιο μέσω της πλατφόρμας (elerning.pnai.gov.gr) που έχει δημιουργηθεί.

Η λεγιονέλλα είναι ένα μικρόβιο που συνδέεται με τα υδρικά συστήματα των ξενοδοχείων. Προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου και μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και τα μέτρα ελέγχου της λεγιονέλλας στις ξενοδοχειακές μονάδες κρίνονται επιβεβλημένα και αποτελούν νομοθετική απαίτηση.

Σε ποιους απευθύνεται
Το μάθημα απευθύνεται σε στελέχη της διοίκησης και εργαζόμενους/συνεργαζόμενους ξενοδοχειακών μονάδων και αφορά στην πρόληψη και τον έλεγχο της λεγιονέλλας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Το μάθημα αποτελείται από 4 ενότητες που περιλαμβάνουν εισηγητικό κείμενο και δραστηριότητες αναστοχασμού και γνώσεων.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα εισηγητικά κείμενα καθώς και τα πρότυπα έντυπα ελέγχου, παρακολούθησης που παρουσιάζονται, για δική σας χρήση.

Μπορεί κάποιος/α να το παρακολουθήσει μέσω Η/Υ, Τablet, Smartphone οπουδήποτε κι αν βρίσκεται και οποιαδήποτε ώρα, αρκεί να έχει σύνδεση internet και email επικοινωνίας. Δεν υπάρχει απαίτηση ολοκλήρωσής του σε συγκεκριμένο χρόνο.

Ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης των 4 ενοτήτων του μαθήματος είναι 12 ώρες περίπου. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των δραστηριοτήτων του προγράμματος, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Η εγγραφή και παρακολούθηση παρέχεται δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες για να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν το μάθημα θα πρέπει να αποστείλουν τα κάτωθι στοιχεία στο a.tzikou@rho.pnai.gov.gr για να τους χορηγηθεί προσωπικός κωδικός για είσοδο στο πρόγραμμα και οδηγίες χρήσης:

Όνομα
Επώνυμο
Τηλέφωνο
Email
Θέση εργασίας/ιδιότητα
Δ/νση εργασίας

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη δημιουργίας, διαχείρισης και διδάσκουσα του μαθήματος:

Αμαλία Τζίκου, Επόπτρια Δημόσιας Υγείας, MSc Εκπαίδευσης.
email: a.tzikou@rho.pnai.gov.gr
Τηλ: 2241364444.

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη