Η αποχώρηση από το πρωτάθλημα κοστίζει ακριβά

Πιο αυστηρό θα είναι το πλαίσιο εντός του οποίου θα εξελιχθούν, τη νέα αγωνιστική περίοδο, τα πρώην πρωταθλήματα εφήβων και παίδων, τα οποία μετονομάζονται από την ΕΠΟ σε Κ16 και Κ14 αντίστοιχα.

Όσα σωματεία δεν είναι βέβαια για τις αντοχές τους να συντηρήσουν ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, καλό θα είναι να ξανασκεφτούν τη συμμετοχή τους, καθώς για την περίπτωση αποχώρησης, η προκήρυξη προβλέπει την επιβολή, πέραν των κυρώσεων του ΚΑΠ και του Πειθαρχικού Κώδικα, επιπρόσθετου προστίμου ύψους 300 ευρώ.

Επιπλέον, οι σύλλογοι δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να «δανείζονται» ποδοσφαιριστές, χρησιμοποιώντας  βεβαίωση του συνεργαζόμενου σωματείου.  

 Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται υποχρεωτικά με Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας  και θα περιλαμβάνονται στην πρωτότυπη κατάσταση υγείας, η οποία θα πρέπει να είναι θεωρημένη από γιατρό (παθολόγο, καρδιολόγο, αγροτικό γιατρό, αθλητίατρο, ορθοπεδικό και γιατρό γενικής ιατρικής).

Στο πρωτάθλημα Κ16 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί από 1.1.2003 έως 31.12.2004 και νεότεροι, ενώ στο πρωτάθλημα Κ14 αθλητές από 1.1.2005 έως 31.12.2006 και νεότεροι.

Η κάθε ομάδα θα πρέπει να χρησιμοποιεί υποχρεωτικά στην ενδεκάδα της και για όλη τη διάρκεια του αγώνα, τουλάχιστον επτά ποδοσφαιριστές με δικαίωμα συμμετοχής στις μικτές ομάδες της ΕΠΣΔ.