Επεισοδιακή η χθεσινή συνεδρίαση του ΠΡΟΤΟΥΡ

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΡΟΤΟΥΡ καθώς, παρά το γεγονός ότι φαινόταν να επικρατεί κλίμα σύμπνοιας και τα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, η “έκρηξη” του Δημάρχου Ρόδου και Προέδρου του Οργανισμού, κ. Φώτη Χατζηδιάκου, που φέρεται να είχε να κάνει με την κριτική για την εικόνα που παρουσιάζει το νησί, και που οδήγησε στην αποχώρηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Πάππου, επισκίασε τελικά τη συνεδρίαση!

Πάνω από τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Διοίκησης του ΠΡΟΤΟΥΡ, η οποία ξεκίνησε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου και ολοκληρώθηκε μετά τις 4:00 το απόγευμα! Παρ’ όλο που ούτε ο ίδιος ο κ. Πάππου θέλησε ν’ αναφερθεί στο περιστατικό που οδήγησε στην αποχώρησή του από τη συνεδρίαση, και μάλιστα, εξερχόμενος, ακούστηκε να λέει «είναι ντροπή», ωστόσο η “έκρηξη” του Δημάρχου ακούστηκε… σε όλο το Δημαρχείο!

Όπως φαινόταν από την αρχή, η συζήτηση κυλούσε ομαλά και η ατμόσφαιρα ήταν καλή. Μάλιστα, ομόφωνα εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Δήμου στον ΠΡΟΤΟΥΡ, ύψους 370 χιλιάδων ευρώ, η οποία πρόκειται να έρθει για έγκριση και στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως επίσης η αναμόρφωση του προγράμματος δράσεων του Οργανισμού αλλά και ο προγραμματισμός δράσεων για το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα, κατά τις τοποθετήσεις τους οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι είναι πολύ σημαντικός παράγοντας η εμφάνιση που παρουσιάζει το νησί και στο πλαίσιο αυτό δεν απέφυγαν να κάνουν παρατηρήσεις για ορισμένα σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων ή βελτίωσης καθώς δημιουργούν κακή εικόνα στον επισκέπτη.
Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν οι συμμετέχοντες, δηλαδή ο εκτελεστικός γραμματέας του ΠΡΟΤΟΥΡ, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο κ. Πάππου, η εκπρόσωπος της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ του δ.σ. κα Ευαγγελία Παναή, ο Πρόεδρος της Ένωσης Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος κτλ.

Μεταξύ άλλων, είπαν προς τον Δήμαρχο ότι η πρώτη εικόνα του επισκέπτη στο νησί είναι πολύ σημαντική και του επέστησαν την προσοχή να δοθεί έμφαση εκεί. Ο καθένας είπε τις απόψεις του και έθεσε τους προβληματισμούς του, επισημαίνοντας κάποια «κακώς κείμενα» που έχουν να κάνουν με την εικόνα και την αισθητική ωστόσο με ήρεμο ύφος και χαμηλούς τόνους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.
Σε κάποια από τις τοποθετήσεις, λοιπόν, η οποία είχε να κάνει με την εικόνα που παρουσιάζει η νησίδα τζέρσεϊ με τα χόρτα σε ορισμένα σημεία, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο Δήμαρχος, ξαφνικά, “εξερράγη” και φωνάζοντας έλεγε προς τους παρευρισκόμενους ότι δεν μπορούν όλα τα «κακώς κείμενα» να τα «φορτώνουν» στο Δήμο δίχως να είναι αρμοδιότητά του ενώ άλλοι μένουν στο απυρόβλητο.

Κάποιοι, μάλιστα, προσπάθησαν να του εξηγήσουν ότι εκείνο που ενδιαφέρει είναι να μένει ευχαριστημένος ο επισκέπτης και όχι σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα. Ο Δήμαρχος, πάντως, συνέχισε τους υψηλούς τόνους, θεωρώντας ότι η κριτική στρέφεται προς τον ίδιο και άδικα.
Κάπου εκεί, ο κ. Πάππου αποχώρησε από τη συνεδρίαση, εμφανώς εκνευρισμένος. Ερωτηθείς, δεν θέλησε να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο σχετικά με αυτό που τον ώθησε στην κίνηση αυτή και περιορίστηκε στο να δηλώσει στη «Ρ»: «Τα προβλήματα του τόπου είναι πολλά και κοινά και πρέπει να συνεργαστούμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση για την επίλυσή τους. Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, δεν έχω πολιτικές βλέψεις, εμένα με ενδιαφέρει να λύνονται λύσεις στα προβλήματα».

Όπως λέει, επίσης, στη «Ρ», η κα Παναή, η οποία μαζί με τους υπόλοιπους παρέμειναν μέχρι το τέλος γιατί, όπως τονίζει, θεωρούν ότι ήταν μία σημαντική συνεδρίαση και άφησαν τις δουλειές τους για να είναι εκεί, δεν πιστεύουν ότι υπήρξε κάτι που να προκαλέσει και να δικαιολογεί την «έκρηξη» αυτή του Δημάρχου, την οποία πάντως η ίδια χαρακτηρίζει ως πάγια τακτική του.

Όπως είπε στην τοποθέτησή της στη συνεδρίαση, η εικόνα του νησιού είναι πάνω απ’ όλα και η καλύτερη διαφήμιση για το προϊόν είναι το ίδιο το προϊόν. Το νησί μας, κατά την ίδια, πάσχει από υποδομές και στην καθημερινότητα. Μάλιστα, σχολίασε και αυτό που συμβαίνει με τη  Fraport και δηλώνει περήφανη που ήταν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου ενώ αναφέρει ως παράδειγμα ότι εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει λύσει το πρόβλημα με τα σκουπίδια εκεί.
«…Αυτά ενόχλησαν τον Δήμαρχο επειδή τα λέγαμε ήπια. Αλλιώς, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί “εξερράγη” έτσι. Ούτε κάτι προσβλητικό ειπώθηκε. Πολύ καλά έκανε ο κ. Πάππου που αποχώρησε και όλοι έπρεπε να το έχουμε κάνει!», δήλωσε η κα Παναή.

Σημειώνεται ότι, στη χθεσινή συνεδρίαση, συμμετείχαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου και Μεσαιωνικής Πόλης κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων κ. Κατσίβας κ.α.