Η Ρόδος συνδέεται αεροπορικώς με την Γερμανία χάρη στον κ. Ωνάση

Η Ρόδος συνδέεται αεροπορικώς με την Γερμανία χάρη στον κ. Ωνάση

Η Ρόδος συνδέεται αεροπορικώς με την Γερμανία χάρη στον κ. Ωνάση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 139 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 3 Αυγούστου 1958 Αριθ. Φύλλου 2193

ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ “ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ”

Η ΡΟΔΟΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ, ΧΑΡΙΣ ΣΤΟΝ κ. ΩΝΑΣΗ

Η ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑ


Του κ. Γ. ΜΑΡΤΙΝΗ

Από την προσεχή Δευτέραν αρχίζουν τα νέα δρομολόγια της “Ολυμπιακής Αεροπορίας”, με το νέο τετρακινητήριο αεροσκάφος της, που θα συνδέουν την Γερμανία με την Ελλάδα και, συγκεκριμένα, την Φραγκφούρτη της Γερμανίας, την Ζυρίχη της Ελβετίας και την χώρα μας.

Η αναγγελία αυτή, πιθανότατα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα για όλους, αλλά είναι πραγματικά μεγάλης σημασίας για τον Ροδιακό Τουρισμό, γιατί τον ενδιαφέρει άμεσα.

Σχετικά με το θέμα αυτό ζητήσαμε πληροφορίες από τον πράκτορα της “Ολυμπιακής Αεροπορίας” στη Ρόδο κ. Μενέλαο Νικολαΐδη, ο οποίος δέχθηκε και απάντησε κατατοπιστικά σε όλες τις ερωτήσεις.

Ο κ. Νικολαΐδης, αρχίζοντας μας δήλωσε ότι η νέα γραμμή με το τετρακινητήριο αεροσκάφος, θα προεκτείνται μέχρι της Ρόδου, δηλαδή ουσιαστικά, η νέα γραμμή περιλαμβάνει προσγειώσεις στην Φραγκφούρτη, στη Ζυρίχη, στην Αθήνα και στη Ρόδο.

Τούτο σημαίνει ότι οι πολυάριθμοι Γερμανοί και Ελβετοί, που τόσα έχουν ακούσει για τ’ όμορφο νησί μας και που τόσα έχουν διαβάσει στις εφημερίδες τους, θα ξεκινούν κατ’ ευθείαν για την Ρόδο. Και αυτό, αναμφισβήτητα, θα έχη μεγάλη επίδραση, στην τουριστική μας πρόοδο.

Συνεχίζοντας ο κ. Νικολαΐδης μας εδήλωσεν ότι το νέο τετρακινητήριο, ήλθε σήμερα στη Ρόδο, φέρνοντας 60 ξένους προσκεκλημένους μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, προσκεκλημένοι της “Ολυμπιακής Αεροπορίας”, οι οποίοι θα δουν την Ρόδο και θα γράψουν μετά τις εντυπώσεις τους που ασφαλώς θα είναι μια μεγαλειώδης διαφήμιση για το νησί.

Οι δημοσιογράφοι αυτοί, στις 2 σήμερα, μαζί με τους άλλους προσκεκλημένους, παρεκάθησαν σε γεύμα που έδωσε, προς τιμήν των η “Ολυμπιακή Αεροπορία” στο ξενοδοχείο των Ρόδων. Και στις 4.30 οι ξένοι δημοσιογράφοι, πήγαν να δουν το Τουριστικό Χωριό του Μίρα-Μάρε, το νέο αυτό απόκτημα της Ρόδου, που είναι σχετικό με την όλη προσπάθεια της “Ολυμπιακής Αεροπορίας”, των “Ολυμπιακών Κρουαζιερών” και του δημιουργού των Έλληνος μεγαλοεφοπλιστού κ. Ωνάση. Τέλος μετά την επίσκεψη στο μοντέρνο Τουριστικό Χωριό, οι ξένοι δημοσιογράφοι πήγαν πάλι στο αεροδρόμιο Μαριτσών, όπου επιβιβάσθησαν σε νέο αεροσκάφος και έφυγαν.

Καταλήγοντας ο κ. Νικολαΐδης, ετόνισε ότι εκτός από το νέο τετρακινητήριο αναμένονται και άλλα δύο που θα πυκνώσουν την συγκοινωνία Ευρώπης-Ελλάδος. Και ανεκοίνωσε ότι όμοια γιορτή σαν την σημερινή έγινε ήδη στην Θεσσαλονίκη και χθες στη Ζυρίχη, και θα γίνη την Τρίτη στο Κάιρο.

Η νέα αεροπορική γραμμή, θα εκτελήται μια φορά την εβδομάδα επί του παρόντος, οι Γερμανοί δε και οι Ελβετοί που θέλουν να παραθερίσουν στο Τουριστικό Χωριό “Μίρα-Μάρε” θα έρχωνται απ’ τον τόπο τους ταχύτατα στη Ρόδο.

Φυσικά, είναι περιττό να τονισθή το πόσο έχει να ωφεληθή η Ρόδος από την νέα αυτή προσπάθεια. Είναι όμως απαραίτητο, να τονισθή η διαπίστωση, ότι ο εκλεκτός μεγαλοεφοπλιστής κ. Ωνάσης, δείχνει ξεχωριστό ενδιαφέρον για την Ρόδο, ενδιαφέρον που τιμά και μας και την διορατικότητά του.

204 ΤΟΝΝΟΙ ΣΙΤΟΥ ΠΑΡΕΔΟΘΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΝ
Χθες μέχρι της 4ης μ.μ. παρεδόθησαν εις την συγκέντρωσιν 49 τόννοι σίτου. Συνολικώς μέχρι τούδε, παρεδόθησαν 204, τόννοι σίτου. Εξ άλλου εις την συγκέντρωσιν εις Κω παρεδόθησαν 8.960 κιλά.

Η ΑΤΜΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΙΣ ΠΑΤΜΟΥ
ΠΑΤΜΟΣ (του ανταποκριτού μας) - Η τουριστική κίνησις βαίνει ικανοποιητικώς παρά την ελλιπή συγκοινωνίαν μας. Φαίνεται ότι εις το Υπουργείον Εμπ. Ναυτιλίας μετά την αποχώρησιν του Δωδεκανησίου Υπουργού κ. Στ. Κωτιάδη επικρατεί το πνεύμα των πλοιοκτητών και ουχί των τοπικών αναγκών και της λογικής διαφορετικά δεν θα είχωμεν δύο αναχωρήσεις ατμοπλοίων το Σάββατον διά Δωδεκάνησον με προσεγγίσεις εις τρεις μόνον νήσους.

ΕΠΙ ΤΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΡΥΓΗΤΟΥ
Επ’ ευκαιρία της ενάρξεως του τρυγητού των σταφυλών σήμερον την 11ην πρωινήν θα δοθή δεξίωσις εις τας εγκαταστάσεις της Εταιρείας “Καϊρ”. Εις την εν λόγω δεξίωσιν εκλήθησαν να παραστούν αι αρχαί και εκπρόσωποι διαφόρων οργανώσεων της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους