Η ΑΒΤΑ προειδοποιεί τους Βρετανούς τουρίστες για τα ατυχήματα με γουρούνες

Η ΑΒΤΑ προειδοποιεί τους Βρετανούς τουρίστες για τα ατυχήματα με γουρούνες

Η ΑΒΤΑ προειδοποιεί τους Βρετανούς τουρίστες για τα ατυχήματα με γουρούνες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 342 ΦΟΡΕΣ

Εκατομμύρια Βρετανοί θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο όταν ενοικιάζουν μοτοποδήλατα και γουρούνες στις διακοπές στο εξωτερικό, προειδοποιεί η ένωση βρετανών τουρ οπερέιτορ, ΑΒΤΑ.

Η ένωση επισημαίνει ότι τα μέλη της στη Βρετανία ανέφεραν την περυσινή χρονιά 36 ατυχήματα, και φέτος ήδη έχουν σημειωθεί 7. Ωστόσο, εκτιμά ότι ο αριθμός τους είναι σημαντικά μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με έρευνα της YouGov, την οποία επικαλείται η ΑΒΤΑ, ένας στους 10 ενήλικους Βρετανούς τουρίστες (9%) ενοικιάζουν μοτοποδήλατα ή γουρούνες στο εξωτερικό.

Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι νεαρής ηλικίας ενήλικες, οι οποίοι ρισκάρουν περισσότερο, με έναν στους 7 ηλικίας 18-24 (15%) να προβαίνει σε ενοικίαση.

Οι συνέπειες από την ενοικίαση μοτοποδηλάτων ή γουρούνων κυμαίνονται από ακρωτηριασμούς μέχρι πολλαπλούς τραυματισμούς οι οποίοι ταλαιπωρούν τους βρετανούς για χρόνια, και σε ορισμένες περιπτώσεις χάνονται ακόμα και ζωές.

Η ΑΒΤΑ τονίζει ότι οι γουρούνες είναι όλο και πιο δημοφιλείς σε προορισμούς όπως η Ελλάδα, το Κέιπ Βέρντε και η Τουρκία, ενώ τα μοτοποδήλατα είναι πολύ διαδεδομένα στην ανατολική Ασία.

Σε ένα περιστατικό στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, η 32χρονη Melanie Simmonds έπεσε από τη γουρούνα που είχε ενοικιάσει, χρειάστηκε να υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων και κατάφερε να ξεπεράσει τους τραυματισμούς 14 μήνες μετά το ατύχημα. Όπως είχε δηλώσει η ίδια, ο λόγος που ενοικίασε γουρούνα ήταν για να εξοικονομήσει από το κόστος ταξί.

Η ίδια παραδέχεται ότι μια στιγμιαία απόφαση της άλλαξε τη ζωή εντελώς, αφού, εξαιτίας του ατυχήματος, θα μπορούσε να είχε υποστεί παράλυση στα πόδια ή ακόμα χειρότερη.

Η Βρετανίδα τονίζει ότι οι τουρίστες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι γουρούνες έχουν μεγάλο βάρος, είναι επικίνδυνες, είναι δύσκολο να έχει κανείς τον έλεγχό τους και δεν είναι ασφαλείς για την κυκλοφορία στους δρόμους.

Πρέπει πάντα να γνωρίζουν ποια είναι η κάλυψη που έχουν, αναφέρει, καθώς η ίδια δεν καλυπτόταν για την οδήγηση γουρούνας.

Πολλοί από τους Βρετανούς που ενοικιάζουν γουρούνες έχουν πολύ μικρή εμπειρία από την οδήγησή τους και δεν είναι εξοικειωμένοι με το τοπικό οδικό δίκτυο και τα πρότυπα οδήγησης, επισημαίνει ο διευθυντής προορισμών και αειφορίας της ΑΒΤΑ, Nikki White.

Συμβουλεύουμε, τόνισε, τους τουρίστες που έχουν μικρή εμπειρία από τέτοια οχήματα να σκέφτονται πολύ καλά πριν προβούν σε ενοικίασή τους, και να οδηγούν γουρούνες μόνο αν είναι μέρος οργανωμένης οδικής εκδρομής.

Η ΑΒΤΑ συνιστά την ενοικίαση πιο ασφαλών οχημάτων όπως το αυτοκίνητο, και προτείνει τη χρήση ταξί ή δημόσιας συγκοινωνίας.

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό