245 θέσεις σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα στη Ρόδο

Από την 1η Αυγούστου έχει ανοίξει το σύστημα του ΟΑΕΔ για την πρόσκληση σχετικά με τα προγράμματα απασχόλησης Κοινωφελούς χαρακτήρα και για τον Δήμο της Ρόδου οι θέσεις είναι 245.

Για το παραπάνω, ενημέρωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος, ο οποίος θύμισε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα για ανέργους άνω των 18 ετών, συνολικά οι θέσεις είναι 3.333 σε όλη τη χώρα και 245 για τον Δήμο Ρόδου.

Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 20 Αυγούστου το μεσημέρι, οπότε καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν ότι εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και έχουν τον ανάλογο κωδικό, μπορούν ηλεκτρονικά, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του, να συμπληρώνουν τις αιτήσεις, οι οποίες γίνονται μόνο απευθείας εκεί

Ο Δήμος Ρόδου έχει καταρτίσει κάποια προγράμματα για εργασία στον Δήμο με τις ανάλογες ειδικότητες και ο Γενικός επέστησε τη προσοχή στους ενδιαφερόμενους, όταν επιλέγουν τις ειδικότητες να δίνουν βάση και στο προσοντολόγιο που έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του ο ΟΑΕΔ για την κάθε ειδικότητα.

Αυτό επειδή πέρυσι παρατηρήθηκε το φαινόμενο άνθρωποι να έχουν τα μόρια, κάποια από τα τυπικά προσόντα, αλλά να χάσουν τελικά τον διορισμό γιατί δεν είχαν κάποιο από τα προσόντα, όπως π.χ. το πτυχίο των αγγλικών, άδειες κτλ. Μάλιστα, πέρυσι, έμειναν κενές εκατό θέσεις στο Δήμο της Ρόδου.

Στη συνέχεια, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους ροδίτες επειδή είναι ένα πρόγραμμα που θα χορηγήσει πολύτιμη εμπειρία σε όσους συμμετάσχουν, να κάνουν τα χαρτιά τους και μάλιστα, εφόσον απολέσουν την ιδιότητα της εργασίας τους μέχρι και μία ημέρα πριν από τις 20 του μηνός, έχουν τη δυνατότητα να πάνε στον ΟΑΕΔ, να γραφτούν, να πάρουν τον κωδικό και να κάνουν τα χαρτιά τους. Μπορεί να μην έχουν τα μόρια αλλά επειδή ο Δήμος έχει πάρα πολλές ειδικότητες διαθέσιμες, υπάρχουν οι δυνατότητες, τόνισε ο Γενικός.

Ο Δήμος Ρόδου, λοιπόν, ζητά από βοηθητικό προσωπικό, εργάτες, βοηθούς ηλεκτρολόγων, βοηθούς ελαιοχρωματιστών, βοηθούς οικοδόμων, χειριστές μηχανημάτων, κηπουρούς, υδραυλικούς, υπαλλήλους για τον τουριστικό τομέα, βρεφονηπιοκόμους μέχρι επιστημονικό προσωπικό, όπως μηχανικούς, για πληροφορική, οικονομολόγους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κτλ.

Δηλαδή, υπάρχει μία πολύ ευρεία γκάμα σ’ αυτές τις 245 θέσεις, οι δράσεις έχουν ήδη καταρτιστεί οπότε δεν έχουν τεράστια ευελιξία ως προς το που θα εργαστεί ο καθένας και αν έχουν απορίες μπορούν να απευθύνονται και στον Δήμο.