Κολοσσός: Στη Ρόδο με Ρέθυμνο,  στα Τρίκαλα με Άρη

Την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν επί ροδίτικου εδάφους τα δύο φιλικά προετοιμασίας του Κολοσσού H Hotels με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Δέκα μέρες μετά τη συμμετοχή των «θαλασσί» στο καθιερωμένο τουρνουά «Μαυροσκούφεια» (18-19/9), που θα διοργανώσει στο PAOK Sports Arena ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή επίσης των ΠΑΟΚ, Προμηθέα Πάτρας αλλά και της κρητικής ομάδας, ο Νίκος Βετούλας και οι αθλητές του θα υποδεχθούν τους Ρεθυμνιώτες στο γήπεδο στο οποίο θα φιλοξενήσουν τέσσερις μέρες αργότερα το Λαύριο για το Κύπελλο Ελλάδας.

Το ποιο ακριβώς θα είναι αυτό το γήπεδο, θα αποφασιστεί εκείνη την περίοδο ανάλογα με την πορεία των εργασιών στο Βενετόκλειο ή την οριστική μετακόμιση των Ροδιτών στο κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας. Μέχρι στιγμής, τα δύο φιλικά με το Ρέθυμνο Cretan Kings το μόνο δεδομένο είναι πως θα γίνουν στη Ρόδο.

Από κει και πέρα, το πρώτο ενδέχεται να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και να έχει καθαρά προπονητικό χαρακτήρα ενώ σε αυτό του Σαββάτου το πιθανότερο είναι να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μόλις ανακοινώσει επισήμως ο Κολοσσός H Hotels το πρόγραμμα των φιλικών του στην περίοδο της προετοιμασίας η οποία ξεκινάει στις 27 Αυγούστου ενώ του Ρεθύμνου μία εβδομάδα νωρίτερα (20/8).

Στα Τρίκαλα το πρώτο δυνατό φιλικό
Κι ενώ τα φιλικά τεστ με το Ρέθυμνο Cretan Kings θα είναι τα τελευταία πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, με αντίπαλο το Λαύριο, το πρώτο δυνατό φιλικό θα πραγματοποιηθεί πριν τα «Μαυροσκούφεια» και συγκεκριμένα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στα Τρίκαλα (!) και θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών καθώς θα έχει αποκλειστικά προπονητικό χαρακτήρα για τις δύο ομάδες.

Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο ότι η προετοιμασία του Άρη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 13 Αυγούστου που σημαίνει ότι οι Θεσσαλονικείς θα είναι πολύ πιο μπροστά σε θέματα ετοιμότητας απ’ ό,τι οι Ροδίτες εκείνη την περίοδο.