Ιπποκράτης: Ο Συμεωνίδης και τα μυστικά της ανόδου

Για να καταφέρει μία νεοφώτιστη επαρχιακή ομάδα, εντελώς «πρωτάρα» στον κόσμο της Α2 εθνικής κατηγορίας, να πείσει τον Σάββα Συμεωνίδη να πει το «ναι», σημαίνει πως ο έμπειρος τεχνικός βρήκε τις κατάλληλες συνθήκες που απαιτούσε για να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Δεδομένου ότι δεν έχει «ξεμυτίσει» στα τόσα χρόνια καριέρας (σχεδόν είκοσι!) από την Αθήνα ή τον Πειραιά, η συμφωνία του Ιπποκράτη με τον Συμεωνίδη είναι, από αυτό και μόνο, αρκετά εντυπωσιακή. Λαμβάνοντας υπόψη και το έργο που έχει να παρουσιάσει στις ομάδες που εργάστηκε κατά το παρελθόν, η επιλογή των Κώων δείχνει να είναι η πλέον ενδεδειγμένη.

«Ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με τον προπονητή Σάββα Συμεωνίδη. Ο έμπειρος τεχνικός θα αναλάβει το… τιμόνι της ομάδας μας στην πρώτη συμμετοχή της στην Α2.

Ο Σάββας Συμεωνίδης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1999 στον Εθνικό Ελληνορώσων και εν συνεχεία έχει περάσει από τους Αθηναϊκό, Ηλιούπολη, Δάφνη, Γκυζιακό, Αρδηττό, Παπάγου, Χολαργό, Παπάγου (επιστροφή), Δούκα, Φάρο Κερατσινίου και Εθνικό» αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση του Ιπποκράτη.

Να σημειώσουμε πως ο Συμεωνίδης αντικατέστησε τον δικό μας Μιχάλη Κουταλιανό στον πάγκο του Εθνικού πέρσι και από τις θέσεις των πλέι άουτ οδήγησε τους Πειραιώτες στα πλέι οφ ανόδου στην Α1, απέναντι στον Χολαργό.

Κατά το παρελθόν έχει κατορθώσει πολλές ανόδους, σε διάφορες κατηγορίες, όπως με τον Εθνικό Ελληνορώσων (από τη Γ’ ΕΣΚΑ στη Β’), τον Αθηναϊκό (στην Α’ ΕΣΚΑ), την Ηλιούπολη (Γ’ εθνική), τον Χολαργό (Β’ εθνική), τον Παπάγου (Β’ εθνική) και φυσικά τον Φάρο Κερατσινίου (Basket League).