Συνεδριάζει τη Δευτέρα το συντονιστικό για τις φωτιές

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το συντονιστικό για τις φωτιές

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το συντονιστικό για τις φωτιές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 443 ΦΟΡΕΣ

Αύριο, Δευτέρα 6 Αυγούστου, το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί τελικά η έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΤΟ) του Δήμου της Ρόδου, με θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι, η έκτακτη αυτή συνεδρίαση, αρχικά είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Πέμπτη 2 Αυγούστου, ωστόσο αναβλήθηκε επειδή εκδηλώθηκε η φωτιά στη Σάλακο.
Όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρ’ όλο που το ΣΤΟ συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση στις 4 Μαΐου, ωστόσο μετά και τις φωτιές που έχουν εκδηλωθεί στο νησί από την αρχή της θερινής περιόδου αλλά και υπό τη σκιά της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, αποφάσισαν την έκτακτη σύγκληση του Οργάνου.

Όσο για τα θέματα που θα απασχολήσουν την αυριανή συνεδρίαση, καταρχήν, όπως ειπώθηκε και στο δ.σ., ο Δήμος φαίνεται να ανοίγει το θέμα των αυθαιρέτων και αυτό είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί.
Ακόμη, ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, είναι και η οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών στην απευκταία περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, βεβαίως η ετοιμότητα του δυναμικού και των μέσων που θα διατεθούν για την υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής, η εκτέλεση έργων και εργασιών προληπτικού χαρακτήρα αλλά και η οργάνωση των εθελοντών ανά δημοτική κοινότητα και η λειτουργία του Δικτύου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Σημειώνεται ότι, στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί, βεβαίως, να μετάσχουν οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων της περιοχής μας. Δηλαδή, εκτός από τους αρμοδίους του Δήμου, υπηρεσιακούς και πολιτικούς προϊστάμενους, ο Αντιπεριφερειάρχης όπως και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Λιμενάρχης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών, ο Αερολιμενάρχης, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, οι εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων κ.ά.

Διαβάστε ακόμη

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου