Με μια λέξη λόγω... εκτίμησης και... μνήμης: “ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!”

Με μια λέξη λόγω... εκτίμησης και... μνήμης: “ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!”

Με μια λέξη λόγω... εκτίμησης και... μνήμης: “ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 279 ΦΟΡΕΣ

Θεατρική ομάδα "Πράξις": “ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ... λόγω αμνησίας”

Το κοινό της Θεατρικής σκηνής της Ρόδου απόλαυσε την εμπνευσμένη κωμωδία της των θεατρικών συγγραφέων Σοφίας Παναηλίδου και της Μιχαέλας Αντωνίου, από την Θεατρική Ομάδα Πράξις με τίτλο: «Χωρίς τίτλο… λόγω αμνησίας).

Οι ερμηνείες των τεσσάρων γυναικών Χρυσούλας Κόζα, Ρούλας Βασιλοπούλου, Βασιλικής Ντελλάκη, Ιφιγένειας Παπανικολάου και του Βασίλη Λόγγου ήταν καταπληκτικές!
Η σκηνοθεσία του Κώστα Κατσουλάκη εξαιρετική! Η Θεατρική Ομάδα μας είχε συνηθίσει, στο παρελθόν, ν’ ανεβάζει πολυπληθείς παραστάσεις. Η πρακτική αυτή ήταν δύσκολη, απαιτούσε επίπονες σκηνοθετικές και οργανωτικές προσαρμογές, αλλά είχε ένα προφανή λόγο: Την συμμετοχή, όσο το δυνατόν, περισσοτέρων μελών της μεγάλης οικογένειας στην οποία βρήκαν στέγη οι θεατρόφιλοι της Ρόδου, με διάθεση συμμετοχής.
Έτσι το τελευταίο εγχείρημα της ομάδας, να συμμετάσχουν πέντε μόνο ηθοποιοί αποδείχθηκε ότι ήταν τολμηρή πρωτοτυπία.

Ωστόσο με αυτό τον τρόπο δόθηκε η ευκαιρία στα πέντε μέλη να δείξουν τις ερμηνευτικές τους ικανότητες και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στη σκηνή, με τη στήριξη όμως πολύ περισσότερων ενεργών μελών.
Η θεατρική παράσταση είναι το αποτέλεσμα της πολύμηνης προσπάθειας του σκηνοθέτη, των ηθοποιών και των μελών υποστήριξης.

Η Ομάδα απέδειξε ότι είναι ενωμένη και παρά τις προσωπικές δυσκολίες και αντιξοότητες, τελικά τα καταφέρνει, γιατί όλα τα κινεί η δύναμη της α γ ά π η ς για την τέχνη και το πολιτισμό.
Ορισμένοι ηθοποιοί ανέλαβαν κι άλλους οργανωτικούς ρόλους. Τόσο η σκηνική επιμέλεια και σκηνοθετική βοήθεια της Ιφιγένειας Παπανικολάου και η μουσική επιμέλεια της Ρούλας Βασιλοπούλου, όσο η σκηνοθετική βοήθεια του Βασίλη Λόγγου, απόδειξαν ότι όταν οι έμπειροι ηθοποιοί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας έχουν την ικανότητα να προσαρμόζουν τη γενική σκηνική παρουσία τους με πνεύμα ομαδικό, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
Η σκηνοθεσία, η ενδυματολογική επιμέλεια και ο φωτισμός από τον Κώστα Κατσουλάκη ήταν πολύ προσεκτική.

Είναι κρίμα τόση μεγάλη προσπάθεια και ένα τέτοιο εκπληκτικό αποτέλεσμα να ανεβαίνει μόνο στην τοπική σκηνή, μια φορά, μόνο για λίγες μέρες. Θεωρούμε ότι τουλάχιστον αυτό το έργο με το ευέλικτο ολιγομελές σχήμα και τη λιτότητα των σκηνικών επιτρέπει την πολυπόθητη περιοδεία στα δημοτικά διαμερίσματα του νησιού, τα νησιά και τη λοιπή Ελλάδα.
Το έργο της Θεατρικής Ομάδας, θεωρούμε, ότι πρέπει να προβληθεί και έξω από τα στενά τοπικά γεωγραφικά μας όρια.
Είκοσι δύο χρόνια ποιοτικής προσφοράς της Ερασιτεχνικής Επαγγελματικής Θεατρικής Σκηνής Πράξις, την καταξίωσαν και δίκαια κέρδισε την εκτίμηση του κοινού.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά στη Τέχνη της Ομάδας δηλώνει τη στήριξή της και ότι εντάσσει στο πρόγραμμα των δράσεων της την προώθηση του έργου της.
Η Ομάδα μεγαλώνει και στο μέλλον θα έχει τη στήριξη και από άλλους φορείς του πνεύματος και της Τέχνης.
Νίκος Κωνσταντινίδης

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας