Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι γιορτές Μελιού και Σούμας στα Σιάννα και Λοπιού στην Κατταβιά

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι γιορτές του Μελιού & της Σούμας και του Λοπιού που έγιναν αντίστοιχα στα Σιάννα και στην Κατταβιά, το Σάββατο 4 Αυγούστου.

Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρών ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομία Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Χρήστος Ευστρατίου, Κάλλιστος Διακογεωργίου, Νίκος Καραμαρίτης, Χρήστος Μπάρδος, Νίκος Νικολής και Χαρούλα Γιασιράνη και πολύς κόσμος που συμμετείχε στις γιορτές και είχε την ευκαιρία να γευτεί τα εδέσματα, το μελεκούνι, το μέλι, τα ξεροτήγανα, το χαλβά με το μέλι, τους λουκουμάδες, το γιαούρτι με το μέλι, την σούμα αλλά και τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας όπως η φασολάδα και άλλες νοστιμιές, φτιαγμένες με τοπικά προϊόντα.

Την ευθύνη προετοιμασίας των εδεσμάτων είχε γι’ άλλη μια φορά η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, ο στρατηγικός συνεργάτης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.

 

 

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Νίκος Χριστοφόρου και η ομάδα του, δημιούργησαν με τα τοπικά προϊόντα παραδοσιακές ροδίτικες συνταγές, δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες των εκδηλώσεων να γευτούν τις μοναδικές τοπικές δημιουργίες.

Με αφορμή τις δύο μεγάλες γιορτές τις οποίες στήριξε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομία Φιλήμονας Ζαννετίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσα και στις δύο αυτές γιορτές ανάδειξης των τοπικών μας προϊόντων, την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Επιτέλους τα προϊόντα μας, αναδεικνύονται και προβάλλονται όπως τους αξίζει μέσα από τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που έχει θέσει την προώθησή τους, ως στρατηγικό της στόχο.

Με αυτό τον τρόπο και με την συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων που ετοιμάζουν νόστιμες συνταγές, περνάμε στην συνείδηση των επισκεπτών μας ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι Γαστρονομικός Προορισμός. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τα τοπικά προϊόντα και πρωταγωνιστεί στην διαδικασία πιστοποίησης και προώθησής τους εντός και εκτός Ελλάδας».