Χώρος... κατασκήνωσης κατάντησε η Νέα Αγορά της Ρόδου!

Χώρος... κατασκήνωσης κατάντησε η Νέα Αγορά της Ρόδου!

Χώρος... κατασκήνωσης κατάντησε η Νέα Αγορά της Ρόδου!

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3167 ΦΟΡΕΣ

Έστησαν αιώρες και έβαλαν υπνόσακους μέσα σε παρτέρι

Χώρος κατασκήνωσης κατάντησε η Νέα Αγορά, με τους καταστηματάρχες χθες το πρωί να ανακαλύπτουν έκπληκτοι πως άγνωστοι είχαν... απλώσει τις αιώρες τους από το προηγούμενο βράδυ, μετατρέποντας ένα παρτέρι σε προσωρινό τους σπίτι!

Στην ήδη απαξιωμένη και εγκαταλελειμμένη Νέα Αγορά, με τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες και όχι μόνο, έρχεται να προστεθεί και η "κατάληψή" της ακόμη και από... κατασκηνωτές!

Οι πρωτοφανείς αυτές εικόνες, που πραγματικά άφησαν άφωνους όσους τις αντίκρισαν χθες το πρωί, αποδεικνύουν περίτρανα το πόσο ξέφραγο αμπέλι έχει καταντήσει το νησί μας, όταν ο καθένας μπορεί να κατασκηνώσει οπουδήποτε και να καταλάβει όποιον χώρο θέλει ανενόχλητος.

Σύμφωνα μάλιστα με καταστηματάρχες που μίλησαν στη "Ροδιακή" για το γεγονός, οι... κατασκηνωτές απουσίαζαν το πρωί, ενώ περίπου στις 10:30 επέστρεψαν, μάζεψαν τις αιώρες- υπνόσακους και... έφυγαν ανενόχλητοι!

Την ώρα λοιπόν που οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς, οι υποψήφιοι επενδυτές αλλά και το μεγαλύτερο σύνολο των Ροδιτών, αναμένει την πολυπόθητη αναβάθμιση του κατά τα άλλα εμβληματικού κτηρίου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μας, κατασκηνωτές, μέθυσοι και χρήστες, κάνουν το δικό τους.... πάρτι τα βράδια στην περιοχή.

Μιλώντας μάλιστα στη "Ροδιακή" η γνωστή καταστηματάρχης της Νέας Αγοράς κ. Μάνθα Ζιώγου, της οποίας οι φωτογραφίες ανήκουν, ανέφερε μεταξύ άλλων "εγώ είμαι στη Νέα Αγορά από μικρό παιδάκι, τέτοια εγκατάλειψη και κατάντια δεν έχω ξαναδεί.

Έχουμε βρει κατά καιρούς χρήστες και μέθυσους, που το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνονται, αλλά το να γίνεται "κατάληψη" και να κατασκηνώνουν δεν το έχουμε ξαναζήσει"!

Η παντελής εγκατάλειψη αλλά και η ελλιπής αστυνόμευση, έχει ως αποτέλεσμα να βιώνουμε τέτοιου είδους καταστάσεις, που φυσικά θα είχαν αποφευχθεί αν η εικόνα που παρουσίαζε η Νέα Αγορά ήταν διαφορετική.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως αρκετοί από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί, αναγκάζονται να πληρώνουν ιδιωτικό security, καθώς παρά το γεγονός ότι η Νέα Αγορά είναι στο κέντρο της πόλης, οι επιχειρηματίες φοβούνται για την περιουσία τους αλλά και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Παρά λοιπόν το γεγονός οτι γίνεται αυτή την περίοδο μια προσπάθεια αναβάθμισης της Νέας Αγοράς ούτως ώστε τον Σεπτέμβριο να πραγματοποιηθεί Διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίησή της, αυτό που μέχρι στιγμής συναντούμε είναι το γεγονός οτι ο εκτιμητής που έχει αναλάβει το εν λόγω ακίνητο, πρόκειται να έχει ολοκληρώσει τη μελέτη του αρχές Σεπτεμβρίου και παράλληλα με τη μελέτη, πραγματοποιούνται έργα συντήρησης πέριξ του μνημείου, τα οποία όμως είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες καταστηματαρχών του ακινήτου, εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες, αυτές έχουν μείνει μισές αφού εδώ και αρκετές ημέρες δεν πραγματοποιούνται.

Παρόλα αυτά και σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου, έχουν εγκριθεί αρκετά μεγάλα κονδύλια ούτως ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες επισκευές, τις οποίες δυστυχώς δεν έχουμε δει μέχρι τώρα.

Αντ' αυτού, η εικόνα που αντικρίζει όποιος περνάει από το εμβληματικό αυτό κτήριο είναι εγκαταλελειμμένα καταστήματα, μπάζα και σκαλωσιές και όλα αυτά στην καρδιά του κέντρου της πόλης μας.

Και όσο και αν είναι ανεπίτρεπτο να βλέπουμε εικόνες σαν αυτές που δημοσιεύει σήμερα η "Ροδιακή", με "φτωχοτουρίστες" που απλώνουν τις... αιώρες τους όπου βρουν προκειμένου να κοιμηθούν, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και το γεγονός πως αν η εικόνα της Νέας Αγοράς ήταν διαφορετική, δεν θα τολμούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη