Αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου ο Κώστας Ταρασλιάς

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου ο Κώστας Ταρασλιάς

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου ο Κώστας Ταρασλιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1296 ΦΟΡΕΣ

Η πρόταση για τις υποψηφιότητας Χατζμάρκου - Καμπουράκη κατατέθηκε χθες στην ηγεσία της ΝΔ

Ομόφωνα η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, αποφάσισε να προτείνει τη στήριξη του κ. Γ. Χατζημάρκου για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του κ. Αντ. Καμπουράκη για τον δήμο της Ρόδου.

Η απόφαση πάρθηκε προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση του οργάνου και χθες επρόκειτο να υποβληθεί επισήμως προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Παρέστησαν στη συνεδρίαση ο περιφερειάρχης κ. Γ. Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Κόκκινος, οι πρώην βουλευτές Βασ. Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, ο πολιτευτής κ. Στεφ. Δράκος κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια από την πλευρά του πρώην αντιδημάρχου Ρόδου κ. Κώστα Ταρασλιά (που αποχώρησε από τη συνεδρίαση), ο οποίος κινείται για να είναι υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου και από την πλευρά του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου, ο οποίος ζήτησε στήριξη από τη ΝΔ για να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης!

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ
Για τη συνεδρίαση και την απόφαση που πάρθηκε η ΝΟΔΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των προτάσεων της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου και των στελεχών μας προς την ηγεσία του κόμματος, συνεδριάσαμε το βράδυ της Τετάρτης στα γραφεία της οργάνωσής μας και ομόφωνα αποφασίσαμε:

«Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και για τους πολίτες, η αναβάθμιση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της ΝΔ και για τον λόγο αυτό αναζητά τους καλύτερους υποψήφιους. Πρόσωπα ικανά και χρήσιμα για την κοινωνία και τους πολίτες.

Προσωπικότητες με αξιόλογη πορεία που θα ενώσουν και θα παράγουν χρήσιμο έργο για τον τόπο τους.
Μπροστά στις προκλήσεις και στις απαιτήσεις της επόμενης ημέρας, όταν η ΝΔ θα κληθεί να διαχειριστεί το χάος που θα αφήσει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουμε χρέος να επιλέξουμε με σύνεση και ευθύνη εκείνους που θα υπηρετήσουν σε όλα τα επίπεδα το σχέδιο του προέδορυ μας Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανοικοδόμηση της χώρας σε κάθε επίπεδο.

Ο πυλώνας της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα διαδραματίσει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου αποφασίστηκε ομοφώνως, η στήριξη του κ. Γιώργου Χατζημάρκου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο που επιτελεί στα νησιά μας και τη στήριξη του κ. Αντώνη Καμπουράκη στον Δήμο της Ρόδου ώστε το νησί μας να καταφέρει να βγει από το τέλμα και τη στασιμότητα που έχει βυθιστεί τα τελευταία χρόνια.

Η ΝΟΔΕ καλεί κάθε Νεοδημοκράτη και Νεοδημοκράτισσα, κάθε Ρόδιο, κάθε Δωδεκανήσιο, να ενισχύσουν την προσπάθειά μας για να δούμε επιτέλους να γίνονται πράξη όσα ονειρευόμαστε για τον τόπο μας.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντώνης Καμπουράκης, σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους έχουν αποδείξει ότι όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Η ΝΔ είναι η μοναδική επιλογή για να σηκώσει το βαρύ φορτίο της επόμενης ημέρας.

Η πρότασή μας θα κατατεθεί σήμερα προς την ηγεσία της ΝΔ.

Για τη ΝΟ.Δ.Ε
Δωδεκανήσου ΝΔ
Ο Πρόεδρος
Παύλος Μπακίρης»


Οι διαφωνίες
Σύμφωνα με δημοσίευμα του notosnews, στη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Παύλος Μπακίρης δέχτηκε τα πυρά μελών της, τα οποία εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε σε ό,τι αφορά τη στήριξη των υποψηφιοτήτων του Γιώργου Χατζημάρκου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Αντώνη Καμπουράκη στον Δήμο Ρόδου.

Τα μέλη της ΝΟΔΕ, υποστήριξαν πως πληροφορήθηκαν για την απόφαση που ελήφθη μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον γραμματέα οργανωτικού της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, από το δελτίο τύπου που εκδόθηκε και δεν είχαν καμία επίσημη ενημέρωση από τον κ. Μπακίρη.

Επίσης κατηγόρησαν τον κ. Μπακίρη για αντιδεοντολογία, υποστηρίζοντας τα μέλη της ΝΟΔΕ πως όφειλε πριν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις να ενημερώσει τα επίσημα όργανα του κόμματος σε τοπικό επίπεδο και όχι να τα παρακάμψει.

Η ένταση που προκλήθηκε χθες το βράδυ (σ.σ. προχθές) αφορούσε τη διαδικασία που ακολούθησε ο κ. Μπακίρης και όχι τα πρόσωπα που πρόκειται να στηρίξει η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, του 2019.

Επίσης οι πληροφορίες του notosnews, αναφέρουν πως ο κ. Κώστας Ταρασλιάς αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, καθώς, όπως υποστήριξε, το ενδιαφέρουν του να ηγηθεί ψηφοδελτίου του κόμματος για τον Δήμο Ρόδου, δεν εξετάστηκε από τα όργανά του, αν και ο ίδιος θεωρεί πως μέχρι σήμεα τα υπηρέτησε ως απλός στρατιώτης.

Επίσης σημειώθηκε και λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του Παύλου Μπακίρη με τον Χαράλαμπο Κόκκινο, όταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ αρνήθηκε να δώσει το λόγο και να τοποθετηθεί στον χωρικό αντιπεριφερειάρχη με το επιχείρημα ότι, δεν είναι μέλος της ΝΟΔΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κόκκινος κατέθεσε επιστολή στη ΝΟΔΕ με την οποία ζητά τη στήριξή της, για τις περιφερειακές εκλογές.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»